Retromania

Färgglada husdjur

På min stringhylla över skrivbordet har jag två stycken husdjur. De är av den enklare sorten som varken behöver mat eller motion. Faktum är att de inte bara är lättskötta utan också väldigt söta. Men som mycket annat sött så är de också väldigt populära.
Hundarna designades av Stig Lindberg för Handelsbanken på 60-talet och gavs till bankens kunder. Vad jag förstått finns hundarna i två olika sorter, varav den ena är äldre, lite mindre och mer sällsynt. Den finns i färgerna svart, blå och röd och har en metallplatta under. Den andra varianten, som jag har, finns bara i blått och rött och har en plastplatta under.
Hunden finns dessutom i en modell gjord av keramik. Den gavs ut till Handelsbankens kunder när banken firade 100-årsjubileum. Vovven i keramik finns i tre olika storlekar och ju bättre kund du var, desto större hund fick du. Keramikhundarna är inte alls så fina som plastvovvarna, enligt min mening. Men däremot är de värdefullare. Den stora hunden, som är allra mest sällsynt kan du få betala en tusing för i en fin antikaffär.
Själv sparar jag hellre de pengarna i mina plasthundar och köper något roligare för.

20130123-123103.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.