Att vara och bli mamma

Lika graviditeter

Igår var jag hos barnmorskan. När jag kom dit stötte jag på Malin, charlies BVC-sköterska. Hon är den goaste jag vet, herregud vad hon har hjälpt oss med massa olika saker ända sedan han kom till världen. Hon grattade oss så mycket och frågade hur det går för Charlie på dagis och hur han mår nu. Känns lite konstigt att man inte går dit lika ofta längre. Men jag sa ändå att vi ses fram i februari med nästa knodd, för självklart ska vi ha Malin då med.
Vi valde också att ha samma barnmorska som vi hade när vi väntade Charlie, härliga Cecilia. Vi var så nöjda med henne och hon känner till oss och vet vilka vi är så det kändes som ett naturligt val. Hon tog blodprov och blodtryck, allt såg perfekt ut:)
Sen mätte hon magen och lyssnade på hjärtljuden, då tappade lillfisen tålamodet inne i magen och började sparka när hon skulle lyssna, haha.
Magen uppmättes till 25cm, med Charlie den här tiden var magen 26cm. Jag väger nu 70kg och med Charlie vägde jag 68, men jag vägde 5kg mindre när jag blev gravid med honom så det är typ samma. Har ni barn och gjort kontroll så har ni säkert fått sett eran kurva och hur ni ligger i den, jag med min mage ligger precis under högsta kurvan, så det blir nog ett stort barn igen;) Charlie vägde 4,4kg och var 53cm lång. Hur stora var era gullungar när dom kom?

IMG_0152.JPG
En liten Charlie för snart 2 år sedan<3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mikaela

    Min son var 55 cm lång och vägde 4.8 kg när han föddes för nio månader sedan. Så han var inte heller någon liten bebis. Hoppas inte nästa blir riktigt så stor :-/.

    1. petra

      Oj, haha:) det är lite roligt att det kan bli så olika ändå. Födde du vaginalt?
      När man gick där på BB med vagnen och alla bebisar var så små, såg ut som att Charlie skulle kunna äta upp dom:) haha

      1. Mikaela

        Jo hans vikt berodde nog till viss del på min diabetes för han kom några veckor innan beräknat och var ändå så stor. Ja jag födde honom vaginalt. Pga att han var förtidig så låg vi på neonatal men det var också kul o gå runt med en fem kilos medan alla andra kom med sina tvillingar om knappt två kilo hehe.