efterfrågade lite middagstips häromdagen och jag fick några smarriga tips som jag ska dela med mig av nu☺️
Jessicas kalasiga kasslergratäng
Skiva kassler, kok ris, blanda 5 dl grädde med 5 dl chili ketchup. Lägg ut kassler i en form, lägg på ris, kassler på igen. Om man vill annanasringar på toppen. Häll på gräddblandningen sen in i ugnen ca 20-30 min. Allt ska bli varmt bara 🙂 vår tjej på 1,5 älskar den!
Marias festliga fiskgratäng
Ett paket fryst fisk som en tycker om (jag har testat torsk, hoki & sej). En tetra krossade tomater. En förpackning matlagningsgrädde. Riven ost. Smör, typ 3 msk. Mjöl. Kryddor (jag kör salt, citronpeppar o basilika) Smöra en ugnsfast form. Strö 3 msk mjöl över botten. Dela ett halvtinat isblock i centimeterstora bitar o lägg i formen. På med tomater, grädde o kryddor. Blanda runt. Avsluta med riven ost på toppen. In i ugnen 200 g i ca 20 minuter. Vi äter med couscous/bulgur till då jag inte är förtjust i potatis men det passar såklart bra till. Även mos. Kokta morötter o ärtor är gott till
Tack för tipsen tjejer!! Ska definitivt testa båda recepten då dom verkade jättegoda☺️
Kommentarer