Att vara och bli mamma

Svinkoppor

I torsdags när jag hämtade Charlie från dagis fick jag den roliga informationen om att det inte bara är influensa som går utan även svinkoppor. Dom hade bara vart 7 barn där i torsdags av 15 barn, så snacka om bortfall. Nästan en pedagog per 2 barn.
Varken Jag eller Fredrik har haft svinkoppor eller vet någon som haft det så vi känner oss lite osäkra på vad det innebär. Det låter så groteskt bara. Hur vet man om man har det? Kan man vaccinera mot det? Hur behandlar man det? Hur smittar det?Ni som har erfarenhet av detta får gärna dela med er. Fick så bra respons från er i det med att välja dagis så jag vänder mig till er igen:)
Jag har tagit hem hans snutte och napparna över helgen för att tvätta och koka. Charlie har aldrig haft vattkoppor så ser man skillnad mellan dom två?
Jag hade bältros i somras men han fick aldrig vattkoppor då, trots att vi nästan ”försökte” att han skulle få det så det var överstökat. Jag vill inte att han ska få svinkoppor men kommer det så är det bara att bita i det sura äpplet.

IMG_2093.JPG

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.