LÖJROMSPIZZA
Helt ärligt. Detta är nog en av de godaste pizzorna jag käkat någonsin.
Så här gör du.
Sätt ugnen på 250-300 grader
PIZZADEG
25 gram jäst
2,5 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
salt
6-7 dl mjöl
Blanda jäst och vatten till jästen löst sig.
Tillsätt olja, salt och mjöl och bearbeta till en fin deg.
Rulla degen i en 20-30 cm lång rulle och dela i ca 4 delar.
Kavla ut degen och grädda i ca 5 min.
1 burk creme fraiche
Löjrom
Rödlök
Gräslök
Parmesanost
Ta sedan ut degen och bred ut creme fraiche och grädda tills kanterna blivit bruna.
Ta ut bottnen och låt svalna något innan du lägger på rödlök, gräslök, parmesan och löjrom.
Dela pizzan och drick gärna en öl till….
Senaste kommentarer