Ninaetc

Skörda Begasti

begasti

Det är skördesäsong i Cinque Terre och jag passade på att följa med gubbarna upp bland vinrankorna och hjälpa till! Det blir en jäkla massa vindruvor, men de vana är snabba att klippa ner dem, lägga i backar och bära nerför berget. När vindruvorna sedan förvandlats till vin så blir just de här druvorna innehållet i de här flaskorna – Begasti – mycket gott vin. 18 000 myggbett och en hel del svett senare lämnade jag resten av grovgörat till göbbarna. Någon måtta får det vara.

(Vi drog också förbi stället där druvorna mosas och blandas. Bilder på det kommer strax)vin-2

vin-3

vin-4

vin-7

vin-33

nina campioni

vin-6Utsikten från vinrankorna är ju ändå helt ok..

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. ninaetc

      Gubbarna sa det, att jag borde dra ner ett gäng svenskar att hjälpa till. Fast de trodde mig inte när jag sa att svenskarna skulle göra det gratis med ett leende. September är skördetid så det bokar vi in nästa år.