Ninas svingoda vegobiffar: Jahaja, eftersom jag blivit en smärre mästerkock på senare år, eller nä, kanske i så fall senaste veckorna. Det är lätt att sticka ut hakan efter att ha börjat laga mat nu efter många år som äta-ute-person, att få-mat-lagad-till-mig-av-kompisar-person och ha levt i en lägenhet-utan-fungerande-ugn-person (åh ljuva singelliv!!) – men i alla fall, sen jag träffade Simone och absolut sen jag fick barn så har jag börjat skärpa mig på det här med att laga mat. Så nu ska jag banne mig bjuda på ett recept – något som jag tror aldrig hänt i denna blogg tidigare!??! Jag trodde länge att vegobiffar var ett oerhört komplicerat tilltag men när jag väl vågade mig på det så var det något av det enklaste någonsin! Och gott! Till och med köttisarna älskar!!
ca 4 personer
400 g kikärtor
2 morötter
en halv zucchini, ungefär
halloumi
1 ägg
1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
salt och peppar
Skölj kikärtorna och mosa med en potatismosare. Riv ner morötter, zucchini och halloumi. Rör runt. Tillsätt äg, mjöl, bakpulver. Salta och peppra efter egen smak. Blanda och gojsa runt med nävarna. Stek små biffar i göttigt smör, ca 1 min per sida. KLART!
Servera gärna med god sallad, rostad potatis och någon slags kall sås.
Asså, SÅ JÄKLA GOTT!!!
Lagade detta ikväll och det var verkligen fantastiskt gott! Tack för receptet!
Åh men så roligt!! Visst är de goda! Glad jag blev att du lagade och gillade 🙂
Snapshottar med en gång!
Do it!!