Ninaetc

Besök hos Barnskospecialisten

essiekor4

I går var jag och Essie på besök hos Barnskospecialisten – vi kände att vi liksom inte hade någon ANING om vilka skor som är bra eller dåliga för en liten ettåring som precis är på väg att lära sig använda sina små fötter och ben. Man vill ju inte förstöra dem i förtid om man säger så. Om ni inte varit hos Barnskospecialisten så tycker jag verkligen ni ska göra ett besök, de finns både i Stockholm och Uppsala och jag gissar att det finns liknande butiker även i andra städer. Grejen är att om man går till folk som vet vad de gör så får man ju rätt hjälp. Enkelt. Vi började med att mäta Essies fot och se vilken storlek som funkar nu. Storlek 20 blev resultatet och då hon är på väg att börja gå så vill man ha en stabil sko som har rejäl sula och som också är ganska hög baktill vid fotleden. Vi vände oss då mot Superfit. Där fick ju bossen själv syn på ett par superfina rosalila skor som dessutom hade en sula av Goretex så de funkar även lite i lite tristare väder. Eftersom även jag tyckte de var fina så testade vi. essieskoEssie såg oerhört förvånad ut när de mätte fötterna. Fattade inte riiiiiktigt vad vi höll på med.

barnskospecialisten

 

Bossen var tydlig med vad hon var ute efter…essiesko2

Dags att prova. Det som de rådde oss var att sticka ner ett finger (se översta bilden också) i skon och om man får plats med ett finger ungefär så är skon lagom. Sen kan man snöra åt rätt hårt, det behöver man inte vara rädd för.

De sa också att det vanligaste misstaget man gör som förälder är att gå och handla skor utan att barnen är med. Det är väldigt viktigt att prova då barns fötter precis som våra vuxnas är totalt olika och passar för olika skor och märken. Passform är viktigast och det måste man prova sig fram till att hitta rätt. Något att tänka på.essieskor55

Den här dojjan blev det alltså! Stort tack till trevlig personal som både hjälpte och svarade på mina halvdumma frågor!essiesko5

essieskor4

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofia S

    De där var ju fantastiskt söta!! Jag förutspår att de kommer få ”obligatorisk” slipning av ovansidan av tån när hon kryper runt i dem. Men det är sånt som hör till. Kanske tar den framstickande sulan upp en del av det. Vi har köpt små underbara Kavatläderskor som förstaskor och de åldras snabbt ;). Det får det vara värt.

    1. ninaetc

      hahaha, ja det blir det garanterat – och smutsiga blev de efter cirka en sekund 🙂
      Kavat har SÅ fina!!