Ninaetc

Helg a k a det stora lugnet

helg

Hela helgen har spenderats i ljuva Småland. Det innebär: LUGN. Så himla skönt. Det har varit mat, kompishäng, mat, familjehäng, mat, promenader och så lite mera mat. Jag packade ner träningskläder med mål att ta en löptur varje dag nu när jag ändå befann mig så nära skogen och fina stigar. Hah! Det blev EN kort runda som knappt kan räknas. I stället passade jag på att baka kakor och faktiskt mina första egna smålandskringlor (tadaaa!). I övrigt hängav jag och mamma åt oss att pyssla med min kommande brudklänning – det är nämligen klart nu – mamma ska sy den! Superskoj och det kommer blir SÅ bra! Vi utgår från ett mönster från 60-talet som vi sen ändrar lite efter eget tycke och smak. Det blir toppen!

 

Solen sken och man kunde ta sköna kvällspromenader och drömma om varmare kvällar. De är snart här.helg2

Essie var naturligtvis i fokus. Hon lekte med mormor och morfar så de nog är helt slut nu, självklart hejade hon också fram medaljer till gänget i Falun och lärde sig klättra i trappor. Vilken lycka – hon saknar ju trappor hemma i lägenheten. Hus är mycket roligare, enligt lilla E. helg3

Jag och Essie hann också med att kolla in morfar som agerar lärare på en flyktingförläggning i byn. Han lär nykomna invånare svenska, helt på eget initiativ och utan lärarutbildning. Men det går kanon – de hjälps alla åt via engelska för att komma fram till vad de svenska orden innebär. Så fint och så mycket kärlek!helg4Nu är det dock dags att dra tillbaka till stan – det är möten, middagar, packning och babysim planerat! Hoppas ni haft en skön helg alla, vad har ni gjort?

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.