Ninaetc

Shoppingcravings

babyjuniorAlltså. Hur GÖR ni med barnshoppingen? Jag inser ju att man inte ska shoppa för mycket innan själva babyn är här, men hur låter man bli när allt är så drop-dead-gulligt!? Just kläder tycker jag är supersvårt att hålla sig ifrån. Det är ju en sak att inte gå in i en butik men har man väl gått över tröskeln så…poof. Och de hjälper ju inte att pappa Campioni är hyfsat shoppinggalen heller. Hans senaste inköp från London ser du ovan…

Jag trodde faktiskt, i min enfald kanske, att det skulle finnas bättre utbud på könsneutrala färger. Det verkar lite bättre när barnen kommer upp i åldrarna men till bebisar är det mest rosa och blått ändå? Vissa kedjor är rent pinsamma i detta ämne (de svenska kedjorna verkar dock ha kommit längre än resten av världen?) – ibland skrattretande rosa-fluffigt. Dessutom har min kära satt stopp för inköp av för mycket svarta kläder (hans kommentar ”hon behöver väl inte bli deprimerad redan!?”) – så nu är vi rätt begränsade till grått och grönt som det ändå finns en hel del av som tur är.

Shopping…puh..visst?

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mia

    Jag minns att grabbarna hade pastellfärgerna lila och mintgrönt som små. Pojkkläderna var tråkiga då så jag körde en lite mer neutral färgskala, alltså inte bara blått. Tjejkläder är på tok för tjejiga. Alla flickor vill inte vara ballerinor eller dockor. Själv vägrade jag rosetter och kjol från det att jag gick i 2an, som ni kanske förstår ..

    1. Nina Johansson

      Jag var likadan. Mamma och jag hade en deal när vi skulle gå på kalas: om jag hade klänning tills alla hade ätit så fick jag byta om sen, haha, hatade tjejkläder.
      Det är synd att det inte kan finnas mer tjejkläder med lite coolare modeller, jag menar rosa är ju ingen dålig färg egentligen – bara det att alla modeller ska vara så himla fluffiga och puffiga och pluttenuttiga. Tyvärr… Trevlig helg!

  2. Sussi

    Hej det är jag med kula nr 2 igen. 🙂
    Ja vad bra att du tar upp det här! Varje gång jag går in i på barnavdelningen känns det så hopplöst. Vår son på 3 år klär vi i alla färger men så fort man vill ha något rosa/lila så kommer det med fluff, volanger och spets. Inget jag hade satt på min dotter ens för att det känns så….opraktiskt. Kläder man visar upp och inte leker i typ. Killkläderna är bättre ur leksynpunkt men ibland väldigt tråkiga färgmässigt. Och större i storlekarna!? Har letat brallor på tjejavdelningen mer än en gång eftersom vår smalis tappar killbrallorna. Jag saknar rosa kläder med bilar på eller blåa med hjärtan på. Och EN BARNavdelning!
    Och nej, man kan inte låta bli att köpa bebiskläder. Inte ens när man väntar nr 2 och har hela förrådet fullt med bebiskläder. 🙂

    1. Nina Johansson

      Hej kula nr 2 🙂
      Ja, det är ju också en aspekt som jag inte tänkt på – det praktiska! Tyllkjol känns ju inte som det bästa att springa runt i direkt..
      Men sen vet jag inte hur du tycker, men det känns också som att killkläderna ska vara så tuffa men actionfigurer och sådär. Känns också lite yxigt liksom?
      Ja, tänk om det kunde finnas en BARNavdelning och inget annat, vad bra det vore.
      haha, vad bra, då ska jag inte få så dåligt samvete, sköööönt 🙂

      1. Sussi

        Tänkte inte heller så mycket på det praktiska med barn nr 1, det var en hel del kläder som aldrig användes. 🙂
        Jo, det känns väldigt enformigt på killsidan också, även om det är lättare att undvika det stereotypa där än på tjejavdelningen. Vår lille ville ha kallingar med hjärtan på men det fanns ju inte på HM, bara spindelmannen och döskallar typ. (Polarnopyret däremot, heja dem!). Överlag så är ju signalerna tydliga, killar ska vara tuffa och tjejer söta. Så. Jäkla. Trist…
        Hojta till om du tröttnar och bestämmer dig för att designa egna barnkläder (du jobbar ju redan med mode liksom), jag har miljoner idéer haha! 🙂

  3. Louise

    Jag tycker det är synd att att det är den rosa färgen som är den skrattretande. Vi borde sluta nedvärdera den rosa och fluffiga som ses som feminint. Rosa finns heller aldrig på könsneutrala kläder, däremot finns blått och grönt. Sverige har inte kommit någonstans utan bara sett till att det finns en bojkott mot den lite sämre färgen rosa.

    1. Nina Johansson

      Ja det har du en poäng i.
      Jag tänker ju just nu mycket på det rosa i och med att jag ska få en dotter, så då kollar man ju på den avdelningen.
      Men har reagerat väldigt mycket på att det är sjukt mycket våld/bilar/action på pojkavdelningarna – i Usa blev jag rent chockad när jag såg en t-shirt med Batman som slog till en bad guy rakt över käften..inte helt ok!?
      Men av någon anledning verkar du ”känsligare” att sätta på en pojke rosa än en tjej blått vilket bara är sorgligt. Tack för din kommentar!

      1. Louise

        Du missförstod mig. Jag har ingen känslighet att klä vare sig pojkar eller flickor i rosa. Om du tittar på de kläder som butikerna kallar unisex och ska ses könsneutrala, så finns inte färgen rosa med, det tycker jag är synd. Varför det ska vara ”tjejfärgen” rosa som inte accepteras.

        1. Nina Johansson

          Nej jag missförstod inte – men du verkat missförstått mig – jag menade inte att DU hade känslighet, men folk i världen och butikerna verkar ju ha det. Det är ju oftast det ”folk” får panik på ”iiih, min pojk vill ha ballerinakjol till dagis, VAD ska jag göra” typ.

  4. Paula

    Haha alltså jag har köpt ca hur mycket kläder som helst till min lillasysters bebis, och samtidigt önskat att jag kunde köpa på mig en hel hög till mitt förhoppningsvis framtida barn. Så himla gulligt. Men håller med om att det är dåligt utbud med könsneutrala kläder och även ganska neutrala kläder överlag, mycket skrikiga tryck och färger som jag iallafall inte vill klä mitt barn någon gång i framtiden. Tycker att det är ganska synd.

    1. Nina Johansson

      Hahha, ja gud, till min brorson har jag köpt hur mycket som helst, verkligen, Så svårt att låta bli!!
      håller med om det där med skrikiga tryck – så himla mycket sånt och Disney-figurer och grejjer. Lite trist!!
      Men bra, då behöver jag inte ha så dåligt shoppingsamvete 🙂