Ninaetc

Life of Pi

Först och främst: jag har bara läst ca 25 sidor av boken. Kände instinktivt och direkt att den inte var något för mig. Så intresset för filmen har ju därmed varit något svalt – fram tills att det stod klart att Ang Lee regisserade och man fick se trailern. WOW. Vilken trailer. Man anade ju att ett visuellt mästerskap var i antågande.

Frågan är om det gör en film dock? Nä. Det gör ju inte riktigt det. På något sätt kan jag inte hjälpa att tycka att storyn är för tunn. Den ger mig ingenting. Jag vet vänner som talar om boken på ett nästintill religiöst vis, jag begriper det inte. Den talar inte till mig alls. Det enda jag gillar är lärdomen om att man ska vara öppen mot alla – att alla religioner har sina sidor men alla bör accepteras och man kan skapa sin egen religion genom att ta lite av varje. Det var en fin tanke. Men annars?

Nä. Ointressant story men OJ vilken vacker film. Visuellt är det här helt magiskt. Du ska naturligtvis se det här i 3D om du har möjlighet. Det är så obeskrivligt vackert där Pi och tigerns är ute på det oändliga havet. Färgerna, de digitala hårstråna på tigerna, ja, allt är en fest för ögat och sinnet.

Missa den inte därför. Men förbered dig inte på en omvälvande historia.

Betyg: NNN

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna Wahlberg

    Har inte sett filmen än. Men boken är väldigt bra!!!
    Men jag fick kämpa med första delen ett par gånger. Den senare var rena slukarfesten.
    Jag vet inte om bokens knorr riktigt går fram i filmen, gör den det?!!

    1. Nina Johansson

      kanske var därför jag gav upp, läste ju bara typ 20 sidor innan jag lade ner den,.,ibland är det ju så att man får kämpa lite med en bok. Men då kommer du säkert älska filmen också!! Om knorren är att man inte vet om det är en tiger eller något annat han är med där i båten så ja det kommer fram 🙂