Igår åt vi middag på Häktet och diskuterade månadens bokklubbsbok Äta djur av Jonathan Safran Foer som handlar om den brutala och vidriga köttindustrin. Då passade Martin på att dra in en råbiff. Nåja. Boken i sig är en ögonöppnare av rejäla mått. Förlåt för uppläxningen här men: om ni äter kött/fågel/fisk se till att ta reda på vart köttet kommer ifrån. Vi blir sjuka av den dåliga maten vi äter. Det går att undvika.
Ofattbart vackert det är nu!
Den där boken förändrade mitt ätande totalt. Gjorde mig medveten om vad jag stoppar i mig, var det kommer ifrån och hur djuret har behandlats både under sin livstid och efteråt. Mycket bra och nyttig ögonöppnare.
Jag håller med. Jag har blivit värsta polisen nu i min familj och försöker ha stenkoll på vad vi äter osv. Jag har i tio år endast ätit fisk från djurriket men även där måste jag skärpa mig även där!