Ninaetc

the Hunger Games

Vad får man om man mixar Battle Royal, Flugornas Herre och the Running Man? Tja, kanske inte klockren mix men typ the Hunger Games. Det man definitivt får är i alla avseenden starkt, bra och väldigt intressant.

Handling då. En postapokalypiskt värld. En pojke och en flicka från varje så kallad sektor blir lottade att delta i de årliga spelen Hunger Games. Dock går dessa spel ut på att endast en överlever. Det är bokstavligt talat döda eller bli dödad. Samtidigt som hela världen följer tävlingen på tv dygnet runt. Inte ett jätteroligt scenario. Och att den här filmen har fått så låg ålder som 11 år känns…inte helt rätt. Vi snackar en hel del obehag.

Filmen är som allra allra bäst och starkast i inledningen. Jennifer Lawrence är fantastisk och man riktigt känner paniken i hela kroppen. Tänk att bli ställd inför ett sånt faktum. Du har inget val. Du måste åka. Du måste delta i tävlingen. Fy fan.

Det här är rakt igenom en svinbra film. Den är snygg, den är spännande (enormt spännande), den är stark, den är smart, den är aldrig någonsin tråkig. Den ger bra kritik på vårt egna samhälle där tv-tablåerna fylls av Big Brother, Paradise Hotel och Robinson. Så länge det finns de som vill titta – så finns en show vidrigare än den andra. Men vad händer när vi tröttnat på onanerande dokusåpa-deltagare – vad är nästa steg?

Se den.

Betyg: NNNN

Ps: det här beskrivs lite som ”det nya Twilight” – mest för att trilogin riktar sig till samma målgrupp. Men här spelar tjejerna på samma villkor och är lika starka som killarna. Katniss Everdeen är miljoner ljusår bättre som förebild än Bella Swan. Även om jag också har en crush på Edward..

Ps 2: I torsdagens FILM pratar vi mer om the Hunger Games!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Paula

    ÅH nu blev jag glad. Har läst alla tre böckerna och har längtat ihjäl mig efter filmen så det är otroligt skönt att höra att den får bra recensioner! Det är ju som alltid väldigt nervöst när favoritböcker görs om till filmer.

    1. Nina Johansson

      Jag förstår precis. Jag har ju inte läst böckerna men frågade kollega som har och han sa att filmen var väldigt trogen boken och omvandlat boken på ett väldigt bra sätt så det verkar inte som om bokälskarna blir besvikna!