Sex som förälder – en blogg om intimitet

Sexleksaker förändrade sexlivet för mig som förälder

Hej igen!

Nu var det någon vecka sedan ni hörde från mig. Idag tänkte jag prata lite om ett tabubelagt ämne: nämligen sexleksaker! För mig så hjälpte det nämligen väldigt mycket för att hålla sexlivet igång när jag blev förälder. Eftersom kroppen förändras så är det lätt hänt att man inte kan ha det sexet man hade innan och då är sexhjälpmedel perfekt.

Det finns väldigt många olika sexleksaker att välja mellan, något som gör att man kan dra sig från att ta klivet och klicka hem något. Så för att veta vad man ska satsa på kan man exempelvis ta hjälp av en guide med dem bästa sexleksakerna för att köpa något som passar en själv bra. När man väl hittar något som fungerar så blir sedan sexet så otroligt mycket skönare… För min egen del så var det en Womanaizer som gällde och jag använda den väldigt mycket på mig själv, men min man använde den även på mig. Den blev som en sexuell brygga mellan oss och gjorde verkligen stor skillnad.

Min man köpte även en lösvagina som han använde när jag inte orkade eller hade lust att ha sex men när han var sugen. Jag kunde även använda den på honom när jag ville ge han njutning men var för trött för att själv ha sex. Som ni hör finns det många varianter och det måste inte vara så snuskigt utan kan snarare fungera som ett hjälpmedel. Så ser i alla fall jag vuxenleksaker!

Personligen så har jag inte hört om så många av mina vänninor som har haft sexleksaker efter graviditeten och jag tror det är ganska typiskt oss i Sverige. Vi tycker ofta det känns lite snuskigt eller obekvämt, något jag tycker är väldigt synd eftersom det gör så stor skillnad.

Så, hur ska man våga köpa hem en sexleksak om man känner igen sig i att det känns pinsamt, jobbigt och stelt? Om man ska handla till sig själv så är mitt bästa tips att köpa något som känns lite lätt och milt och inte så ”grovt”. Börja med en liten vibrator, en enkel dildo eller ett runkägg.

Vill du istället involvera sexleksaker med din partner så är mitt bästa tips är att ta upp det under en avslappnad situation, kanske direkt efter att ni har haft sex. Då kan man lyfta frågan lite löst och känna efter var sin partner står i den här frågan.

Ett annat smart sätt att ta upp det på är genom att ge en leksak i present, förslagsvis under alla hjärtans dag, födelsedag eller namnsdag. Ska ni köpa en leksak som ska användas tillsammans finns det mycket jag har att säga och det kanske ska bli ett annat inlägg egentligen, men jag vill ändå ta upp min favorit, nämligen parvibratorn!

Hur ska man tänka kring budget då, måste man lägga ner jättemycket pengar för att få en bra leksak som håller kvalitet? Alltså, sexleksaker är som med allt annat: du får vad du betalar för. Det lönar sig alltså alltid att köpa något lite dyrare om man vill att det ska hålla länge och fungera riktigt bra, men man kan även få mycket bra sexleksaker för en billig peng. Jag rekommenderar faktiskt att börja lite billigare just för att få ett grepp om sexleksaker är något man gillar eller inte, men att börja för billigt är inte heller bra eftersom man då oftast bara får en dålig leksak som ger en bitter eftersmak…. så jag hade definitivt kikat i mellansegmentet!

Om du känner dig inspirerad och nyfiken på att prova sexleksaker så är mitt bästa tips att bara köra! Det förändrar faktiskt sexlivet rejält och allt blir både roligare, härligare och skönare. Med detta sagt så hoppas jag att jag kan inspirera någon att våga klicka hem en sexleksak, för det förändrar verkligen!

Fram till nästa gång: puss och kram och njut av varandra i sensommaren!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!
Kommentera (0)

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.