Livet hos familjen wallquist

27 dec 2012 bara lek och slapp dag :-)

Ja idag sov även Elias till kl9.00 så frukost blev de sent sen ville barnen ut för att leka och de var sol på himlen:-)Även kompisen Hanna kom hit å lekte med tjejligan och kompisen Max så de fanns gött om barn att leka med . När de var dax för lunch då fick de bli plättar ,tände i vedspisen fick göra sitt.Plätt värme och vant och byxvärme :-)sen så ville Minonna bada efter varit ute och ja plockade lite i badrummet och sen kom tillbaks så låg Minonna i diskhon och sov lilla <3

Först trodde ja hon bara vila 🙂 men när ja kom närmere så sov hon 🙂

De tar på barnen å vara ute i snön å leka :-)Livet är bra barn runt om mig i alla åldrar och får en känsla att ja vill göra mysigt för vår stora familj och göra ordning .För när de kommer in 8-10 barn med blöta vantar och overaller då önskar ja att hela vårat hur vore en enda stort bond kök och stor hall .Barnen är fortfarande ute och leker och Elias spelar innebandy och ja sitter och dricker kaffe och grejar med datan :-)Granntjejerna är också med och leker så lite kvällsmat och sen bad så somnar de säkert gött sen. Ha nu en go kväll själv ska ja göra lite ritningar på papperet och huvudet på hur man kunde göra mysigt hemma hos oss kram kram Nu blir de mera ved hämtning så inte vedspisen slocknar var rädd om er och varann

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. lena

    ursäkta!!! skulle det va äkligt att bada i diskhon???? orka???? tänk om barnet skulle bajsa?? och?? vad gör ni om barnet skiter i badkaret, slutar resten av familjen andvända det då!

  2. Nathalie i Borås

    Hej!
    Både jag och min lillebror badade i diskhoa när vi var små, mycket praktiskt för oss å pappa då han alltid hade koll på oss, och vi lever och har hälsan än!

  3. Kärringen i Skogen

    Maria… du skriver att folk klagar. Jag kan inte se att någon klagar. Någon har funderingar om att barnet badar i diskhon och någon om att barnet blev lämnat. DET är det enda jag tycker är av värde att veta. OM barnet var ensamt eller ej. Tänk om hon huvudstupa hade velat ur, eller tänk om hon fått för sig att stoppa nåt i elkontakten.? MEN kanske var någon med i köket hela tiden,,, Ingen som klagar, och jag tror Maria W kan svara för sig själv…

  4. Mamma Carro

    *haha* Vilken underbara bilder! 🙂

    Blir folk verkligen upprörda av det där…på riktigt? 🙂 Jag har tre barn och dom har då alla badat i både handfatet inne i badrummet och diskhon i köket. Somnat har dom gjort både här och där.
    *kram* på dig Maria och din underbara familj!!!

  5. gizze

    Hej Maria!

    Snälla lägg upp ett foto på dig i diskhon 🙂 Hahaha…vore Så kul att se 🙂
    Själv har jag tryckt ner mig i barnens badbalja en gång..men klarar det inte längre då jag är för stel…önskar jag hade ett badkar eller en sån där lyxig dusch med allt inbyggt!!!

    Önskar Dig och familjen ett gott nytt år 2013
    Kram Gizze

  6. Lena

    En helt underbar bild och en totalt trygg liten flicka.
    Tack för en härlig och varm blogg, Jag älskar att läsa den och hör nästan din ljuvliga dialekt i mitt huvud då jag läser.
    Fortsätt berätta om din vardag och din familj.
    / Lena
    Välkommen alla att läsa min blogg också…
    http://www.mortuta.bloggplatsen.se

  7. Maria

    Nu får ni väl tamigf*n ge er och klaga.
    Vill Maria bada hela sin familj i diskhon så låt henne göra det.
    Hur många barn tror ni inte genom åren badat i en diskho!? och förmodligen lever dom än.
    Själv har jag fem barn och dom badade i diskhon när dom va små. Dom lever än. Kan ni tänka er. Den äldste är 25 år.

    Min son somnade när han va 2 år i mattallriken och han dog inte av det heller. Jösses… Varför ska allt va så jävla präktigt här i livet. Tror ni att det bara är det präktiga, barn minns från sin barndom när dom blir stora!??
    Det tror inte jag. Man minns nog mest det som va busigt 😀

    Sen va det nån som tyckte det va konstigt att hon somnade i hon.
    Den som har småbarn vet att dom kan somna på de mest konstiga ställen. Tror nog inte att hon sov där flera timmar…. Så vad är ditt problem!?

    Ta och engagera era tråkiga liv i barn som svälter och far illa istället.
    – Nej, det är väl enklare för er att ha åsikter på en mamma som badar sin dotter i en diskho.
    Skulle hon inte rengöra efteråt, så är det ju knappast ert problem det heller.
    Ingen av er som är så fördömande kommer komma hem till familjen, så ni kan slappna av. Ni kommer förmodligen inte dö av bacillskräck heller.
    Är det fortfarande hemska bilder som far förbi er trånga hjärna av den lilla flickan i diskhon? så sluta läs bloggen för jösse namn. Vad är ert problem??
    Tycker synd om era barn som måste leva ett så inrutat liv, där hela ”himlen faller ner” för deras mammor… Bara för att Maria låter sina barn bada i diskhon.

    Alldeles för många barn hamnar i fosterhem pga div saker och det är hemskt att barn 2012 ska behöva uppleva att deras egna föräldrar inte kan ta hand om sina egna små.
    Man kan undra varför folk skaffar barn och sen missköter dom på alla sätt som finns 🙁

    Så vad i hela friden gör det om barnen badar i diskhon!!!!
    SKAFFA ER ETT LIV för guds skull… Ni kommer aldrig härifrån levande iaf 🙂

  8. Frågande

    Att bada ett barn i diskhon tycker jag inte är konstigt alls. De har jag gjort med både mina och andras. Man gör väl rent efter ! Så DET är inget att tjata om… men… att gå och hänga tvätt eller vad hon gjorde och komma tillbaka och ungen sover??? att lämna ungen ensam… DET däremot tycker jag är konstigt

  9. Anette

    Hej!
    Härlig bild! Att bada i diskon är underbart men jag undrar hur du kunde lämna henne för att sen upptäck att hon sov?

  10. Emma

    Fattar inte att det är så många som tycker att det är konstigt att bada i diskhon. Och om det är rent eller inte efteråt! Vår lille kille kommer i mars o han kommer nog också att få bada i diskhon, men vi har diskmaskin så jag använder aldrig diskhon till att diska. Det som jag tycker känns viktigast är att diskhon är ren när mitt barn ska bada där i!!! Jag är inte så orolig över kisse-olyckor! Dom är enkla att tvätta bort jämfört med matfet o sånt som kan vara kvar i en diskho som inte är ren!

  11. Jeanette

    alla mina barn har badat i diskhon……tror att dom flesta vuxna idag oxå har det då det inte fanns badbaljor förr på samma sätt som idag.
    Men visst ser det hel mysigt ut att ta en liten tupplur i badet!
    ha en mysig dag

  12. Jennifer

    Jag tror inte ni behöver vara oroliga, tror säkert hon rengör efteråt. 😉 Vilka barn har inte badat i badkaret när de varit små? 🙂

  13. nine

    Hej!
    Jag bara undrar hur du orkar du har 10 barn och du är farmor och du hinner blogga och vet inte var du också är på instagram eller twitter och facebook
    Jag har skulle bli helt utslagen att orka också vara på facebook och instagram eller twitter och har en blogg
    Om skulle ha något kanske var en blogg eller twitter och tar bort kommentarna och endast sätta in bilder men det vet sjutton om jag hade orkat tycker det skulle bli mycket stress
    Jag tog bort mig överallt på nätet för blev helt utbränd hade var yngre men böev utbränd redan innan var 22 år för hade facebook och allt annat min identitet blev tyvärr kapat på facebook hela mitt liv blev förstörd men kämpar nu tillbaka aldrig mer facebook
    De varnar utomlands att inte har det. Men i Sverige är ju Sverige där gör de inget
    Men fattar inte hur du klarar det

  14. Anders

    Det var första gången jah hörde man använde det som badkar
    Hoppas ni rengör sen kan ju hänt olycka i vattnet kissolycka inte så kul diska där trots man sköljer bort med vattnet
    Utan rengör med diskmedel