Livet hos familjen wallquist

Evelina föddes i v30 :-)

Ja ska försöka åter berätta hur de var när Evelina kom till världen efterdom hon föddes för tidigt hon kom redan i v30:-)

De helade började att jag satt hemma på kvällen och spelade bingolotto :-)då satt jag där å tyckte de kändes som att ja kissade ner mig 🙂 så ja skyndade iväg på toa.Jo kissnödig var ja ju så när de var gjort gick ja tillbaks för att fortsätta spela 🙂

Men då kom det igen nej va är detta ,jag fick ringa till förlossningen för nu misstänkte jag vatten avgång:-)

Blev hänvisad att komma in så de fick kolla mig och babyn ,vi for in å de undersökte mig med ctg och ja fick veta att de var vatten som siprade 🙂 skönt de då för att pinke ner sig är väll ingen önskan.Men då hade de även börjat med värkar ,så ja fick bricanyl för att stoppa de.

Jag fick sova där under natten och de var in å kollade mig väldigt noga hela tiden hur vi mådde,vi började inte må så bra varken jag eller mitt lilla barn imagen:-(

För de första så började ja få feber och mer verkar,mer vatten och den lilla babyn i magen började bli lite smått stressad.

Hjärtljuden började sticka iväg upp till 183 slag i minuten,de beslutade att skicka mig på ultraljud och se hur stor babyn var och då förstod jag att de blir nog snitt,frågade om de snällt kunde tala om vem som bodde i min mage 🙂

En liten flicka som de trodde skulle väga runt 1800 gram,vi skulle få en flicka till våran lilla barna skara som bestod av 3 goa killar Ronny som var 9år Christian som var 6år och Michael som var snart 2 år.

Jag ringde till min syster så hon kom,minns så väl att ja lagt fram en rosa stickad mössa och tröja när Kajsa kom in till förlossningen,hon hade film kameran med sig och skulle föreviga detta ögonblick,medan jag sov.

Så skönt att någon skulle finnas där å få se henne först när ja låg där helt ovetande om hon överlevde eller hur hon mådde så var min tanke att bara där fnns någon som kan ta henne om hon inte överlever detta.

21.10 tog dom ut en liten mörkhårig trollflicka som vägde 2000gram och 42cm lång:-)

IMAG0637

Hon mådde inte bra pep å gnydde,fick arbeta för att andas:-( de var jobbigt för henne .

Det visade sig att henne ena lunga var vätskefylld så de fick sätta dränage på hennes lilla kropp,mammas lilla hjärta .

Fick ligga i en kuvös med en c-pappmed syrgas .

Jag minns när jag vaknade upp ,så stod där ett kort på henne vid mitt bord en lite polarid bild,så vacker och ja ville verkligen in till henne,få känna henne,ta på henne.

IMAG0635

Lilla Evelina <3 <3 <3

Ivrig var jag att få träffa och se hur de gick med henne,fick sitta i en rullstol och bli inskjutsad för  att se henne:-) mammas lilla lilla hjärta där låg hon och den lilla kroppen fick kämpa med hennes andning de var jobbig att se :-/

Mycket vatten hade du i din kropp ja minns när de fick ur den vätskan så vägde du bara 1800gram,så söt med ditt svarta troll hår de var så mycket 🙂

IMAG0636

Suddig bild här ligger hon på sin pappas bröst 🙂 första gången vi fick ta ut henne var den 13 januari en STOR DAG att äntligen få hålla de lilla hjärtat:-)

IMAG0639

Den känslan av att fått vänta på den stunden att ha sitt lilla barn i famnen var som en evighet så jag satt länge med henne på mitt bröst ,halv sov och bara njöt.

Snart var faran över så vi skulle få kunna ha dig mer ute,jag bodde på patienthotellet och var bara där när ja var tvungen att sova och äta annars var min tid inne på BIVA mitt sätt att leva sen kom ju Bröderna med mormor in å ibland var din pappa med .

Idag när man ser på di min älskade dotter så kan man inte tro att ditt liv hängde på en skör tråd. Tack för att du fick var kvar hos oss 🙂 vi älskar dig

VIB_9061

EVELINA 17 ÅR 🙂 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3< 3< 3< 3< 3< 3< 3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. martina

    Hej Maria! Jag älskar att titta på programmet familjen annorlunda. Måste bara berätta en sak…

    Den 13 februari i år, så var jag hög gravid (första barnet) och satt och tittade på familjen annorlunda, efter att ha sett inslag om eran familj så var jag förälskad, ni var så härliga. Du med din glädje och charm. Jag sa till min sambo ” nä nu jävlar vill jag också ha min familj, så som de” och ville även få lite av din glädje och energi som du utstrålar.

    Den natten kunde jag inte sova, låg och tänkte på programmet. Klockan tre på natten gick vattnet, ca 1 ½ vecka för tidigt. Allt gick bra. Vi fick en pojk. Följde hela säsongen, även min sambo därefter

    Så jag brukar säga skämtsamt att det är tack vare er vattnet gick tidigare, till min glädje o lycka.

    Ha det gott!

    Hälsningar martina

  2. Margaretha

    Hej!
    Beundrar verkligen dig och din familj, så underbara människor trodde jag aldrig det fanns!
    Jag hoppas ni har det superbra och ville bara hälsa att du har en gudomligt vacker dotter!
    Fortsätt blogga, kollar den var dag, måste ju va uppdaterad om den härliga karlsta’s familjen!

    Hare gött!
    Margaretha, 17

  3. Carina

    PS Jag har svårt att få in någon bra ”hemmafru” rutin. Kan inte du någon dag beskriva en helt vanlig dag fårn morgon till kväll, eller veckans upplägg! Behöver råd och tips..Carina

  4. åsa

    Mitt äldsta barnbarn föddes i vecka 28 och var så liten så, inte ens 1,3 kilo och han hade syrgas till han var nästan halvåret.
    Nu är han en ståtlig prins som fyller 10 år i höst och det enda bestående ”fel” är att han har förkylningsastma och liten hörselnedsättning, men det är inget som varken han eller någon annan tycker är något ”besvär”.
    Nu väntar ju min äldsta dotter tvillingar och det ska bli väldigt intressant att se, hur lång graviditet det blir…
    Jättefint kort på Evelina, hon verkar vara en riktig toppentjej!
    Ja, alla dina tjejer är fina såklart!
    Ha dé!/Kram

  5. Marie

    Min son är också född i vecka 30. Fick en klump i magen när jag satt och läste om Evelina. Känner igen allt. En riktigt jobbig tid. Min son fick en cp-skada. Han kan både springa och gå och funkar i skolan, en jättefin kille. Det är fjorton år sedan men känns som igår.

    Kram Marie