Hälsa och familj

Yachtregistrering i Polen

Varför är Polen ett av de mest attraktiva länderna för att registrera yachter upp till 24 meter?

Det finns inga restriktioner för rörelse. Polen är medlem i Europeiska unionen, detta lands flagga accepteras över hela världen. Du kan röra dig på en sådan yacht helt fritt.

Det finns inga restriktioner för bosättning. Vem som helst kan registrera en yacht under polsk flagg. Det är inte nödvändigt att ägaren till fartyget är Polens president eller bor i ett land i euroområdet.

Alla möten. Privat fartygsägande, bareboat, kommersiellt bruk.

Den har ingen preskriptionstid. Registrering av en yacht under polsk flagg görs en gång för livet. Den är giltig under hela båtens livslängd – den behöver inte förlängas. Ägaren behöver inte oroa sig för att tillståndstiden går ut.

Inga årliga utgifter. Ägaren av yachten betalar endast en gång — för registreringsavgiften. Det finns inga ytterligare årliga bidrag.

Snabb registrering. Förhandsregistrering tar 5-7 dagar från datumet för inlämning av dokument. Efter att ha mottagit det kan du omedelbart gå till sjöss, förhandsregistreringsdokumentet är juridiskt bindande och det kan presenteras för alla kontrollerande sjöfartsmyndigheter.

Den slutliga registreringen sker efter max 30 dagar, om allt är i sin ordning med handlingarna.

Fjärrregistrering. Registrering av en yacht under polsk flagg kan göras på distans. För privata yachter upp till 15 meter krävs ingen besiktning av besiktningsman. Samtidigt behövs det för de flesta flaggregistreringar, och det kan bli väldigt dyrt.

*Privata båtar från 15 till 24 meter måste genomgå ytterligare tekniska kontroller för att få säkerhetscertifiering. För kommersiella båtar är kraven ännu strängare.

Innan du fortsätter med registreringen av en yacht under polsk flagg är det nödvändigt att ha en fullständig förståelse för reglerna och kraven som fastställts av polska lagstiftningsakter. Ett av de första stegen på vägen till registrering är att välja en pålitlig registreringsagent som hjälper dig att fylla i alla nödvändiga dokument och säkerställa efterlevnad av alla krav i polsk lagstiftning.

Registrering av båtar och yachter på polska https://yacht-flag.com/poland

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.