Hälsa och familj

HUR VÄLJER MAN MASCARA?

Varje tjejs ögonfransar har sina egna egenskaper och ”nycker”. Det som passar en av oss kanske inte passar den andra alls. För att undvika besvikelse är det värt att studera dina ögonfransar väl och förstå vilken effekt vi vill uppnå av mascaran. Eftersom butiker sällan har möjlighet att applicera ögonfransar är det enda vi kan lita på borstens form och tillverkarnas löften. Men detta kan räcka för rätt val. För att välja en kvalitetsmascara kan du besöka Testlabbets hemsida, där du kan studera material om de bästa mascarorna 2024 och på så sätt välja den bästa för dig själv.

Om dina ögonfransar är korta

Det är logiskt att välja förlängande mascara. Det finns till och med mascara med mikrofibrer som lägger på dina egna fransar för att skapa extra längd. Särskild uppmärksamhet bör dock ägnas åt borsten. Det bästa valet för korta ögonfransar är en böjd borste med korta borst, som gör att du inte bara kan måla ögonfransarna noggrant utan att färga ögonlocket, utan också att krulla dem, vilket gör dem visuellt längre.

Om du inte kan hitta en böjd borste, välj den klassiska formen, men applicera mascaran i en sicksackrörelse, tryck lätt på fransarna och håll borsten i ändarna för att sätta dem i önskad riktning.

Om dina ögonfransar saknar volym

Volym ögonfransar kan uppnås på två sätt: separera varje ögonfrans och lufta ut dem så att de ser dubbelt så stora ut, eller öka volymen med ett generöst lager mascara. För att uppnå frodiga ögonfransar, som i det första fallet, kommer en stor borste med långa borst att hjälpa.

En silikonborste med glesa tänder kommer verkligen att få dina ögonfransar att se voluminösa ut.

Men för att dina ögonfransar ska se snygga ut måste du kamma dem ytterligare innan mascaran torkar. Dubbel mascara med en speciell bas hjälper till att kombinera dessa två effekter. Basen läggs som regel i ett ganska tjockt lager, vilket skapar volym. Borsten med själva mascaran, tvärtom, separerar och omsluter varje ögonfrans.

Det är viktigt att hinna applicera mascara innan basen torkar, annars får du ”spindelben”. Men det här är också på modet nu, så du kan experimentera!

Om dina ögonfransar är raka

Det ideala alternativet skulle vara en curling mascara med en välvd eller spiralborste. Använd en speciell appliceringsteknik som lyfter ögonfransarna. Placera borsten så nära rötterna som möjligt, tryck och använd sicksackrörelser för att måla bara hälften av ögonfransarna. Applicera det andra lagret av mascara över hela ögonfransarnas längd och var uppmärksam på ändarna: bilda en böj och håll borsten i detta läge för att fixera formen. På så sätt blir ögonfransarnas rötter något tjockare än spetsarna och kommer att kunna bibehålla sitt ”höga humör” hela dagen. Förresten, det är därför du, när det gäller raka ögonfransar, inte bör förlita dig på tjock, voluminös mascara: under sin vikt kommer ögonfransarna inte att kunna behålla volymen och kommer att räta ut på ett par timmar.

Om du behöver ”allt på en gång”

Det är sällsynt att vi kan karakterisera våra ögonfransar utifrån en egenskap. Och om man bara kan avundas de lyckliga ägarna av långa, tjocka och böjda ögonfransar, hur är det då med de som har ögonfransar som är både korta, raka, tunna och glesa? I det här fallet är det svårt att hitta en mascara som klarar alla uppgifter på en gång. För att fortfarande uppnå vackra ögonfransar är det värt att dela ansvar: till exempel förlänger mascara ögonfransarna eller ger volym, och du lockar dem själv med en curler. Eller, om mascaran separerar fransarna bra, applicerar du den i en sicksack curling rörelse i två lager för att öka volymen. Det är därför den klassiska raka borsten av medelstorlek anses vara den mest universella, som beroende på appliceringstekniken kan uppnå olika resultat.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.