Hälsa och familj

Så här loggar du in på Skatteverkets Mina sidor

Oavsett om du lämnar skattedeklarationer eller uppdaterar personuppgifter erbjuder Skatteverket en onlineplattform som kallas skatteverket mina sidor för effektiv och enkel tillgång till skatterelaterade tjänster. Den här artikeln leder dig genom stegen för att logga in på ”Mina sidor” på Skatteverkets webbplats.

 

Steg 1: Navigera till Skatteverkets hemsida

Börja med att öppna en webbläsare och skriv in webbadressen till Skatteverket som är www.skatteverket.se. Webbplatsen kommer att öppnas på svenska, men du kan byta till engelska genom att klicka på knappen ’Andra språk’ längst upp till höger på sidan och välja engelska från rullgardinsmenyn.

Steg 2: Öppna inloggningssidan för ”Mina sidor”.

När du är på Skatteverkets hemsida, leta efter knappen ’Mina Sidor’ (Mina Sidor). Detta är vanligtvis placerat i det övre högra hörnet på webbplatsens hemsida. Klicka på den här knappen för att komma till inloggningssidan för ”Mina sidor”.

Steg 3: Välj din inloggningsmetod

Skatteverket använder en säker inloggningsmetod som kallas BankID, ett elektroniskt identifieringssystem som används i stor utsträckning i Sverige. Du kommer att se alternativ för att logga in med Mobilt BankID (om du har det installerat på din mobila enhet) eller BankID på en annan enhet (som en dator).

Om du inte har ett BankID kan du välja att logga in med en säkerhetskod. Skatteverket skickar i så fall ett brev till dig med en unik kod. Detta är dock en långsammare process och rekommenderas endast för de som inte kan använda BankID.

Steg 4: Ange ditt BankID eller säkerhetskod

Om du använder BankID kommer du att bli ombedd att ange ditt personnummer (personnummer) och ditt BankID-lösenord. När du har angett dessa uppgifter klickar du på knappen ”Identifiera” eller ”Logga in”. Din BankID-app kommer då att be om ditt godkännande. Bekräfta din inloggning på din enhet för att fortsätta.

Om du använder en säkerhetskod anger du ditt personnummer och koden du fått från Skatteverket. Klicka sedan på knappen ”Logga in”.

Steg 5: Navigera i ditt konto

Efter att ha loggat in kommer du att kunna komma åt din personliga skatteinformation, skicka in formulär, kontrollera dina dokument och utföra andra uppgifter relaterade till dina skatteärenden.

Kom ihåg

Förvara ditt BankID eller säkerhetskod säkert och dela det inte med någon. Skatteverket kommer aldrig att be dig om ditt BankID eller säkerhetskod via mejl eller telefon.

Att logga in på Skatteverkets ”Mina sidor” är en enkel process som ger dig tillgång till ett brett utbud av tjänster, vilket gör hanteringen av dina skatteärenden enklare och effektivare.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.