Hälsa och familj

Nybörjarguide till Vape Coils

Om du är ny på e-cigg kan du komma på att du kämpar med en del av terminologin, särskilt när ett ord används för att betyda några olika saker. Idag tar vi en titt på vape coils och förklarar exakt vad de är och hur man får ut det mesta av dem.

Vad är en spole?

E-ciggspolar är en av de viktigaste komponenterna i en e-cigarett. Spolar är ansvariga för att värma upp e-vätskan i din e-cigg och förvandla den till ånga.

I strikta termer är en vape coil tråden som är lindad i en spiralform runt ditt e-cigg-transporterande material. Sedan monteras den på plats i dess e-cigg atomizer-huvud, spolen kopplar den positiva delen av ditt batteri till det negativa. När du använder din e-cigg är veken vanligtvis mättad med e-vätska, batteriet sätts på och värmer upp spolen och spolen förångar e-vätskan i veken till ånga. Ångan färdas sedan upp genom din clearomizer eller tankskorsten, och du har ånga att andas in – precis som det. Om du letar efter reservdelar och tillbehör till elektroniska cigarette Sverige kan du besöka vår webbsida för mer info.

Tråden för spolar är gjord av några olika ledande, värmebeständiga material, oftast rostfritt stål.

Erfarna vapers som använder mod-kit för sub ohm vaping kommer ibland att göra sina egna spoleinställningar. De köper specialtrådar av legerat material och deras föredragna vekmaterial och lägger sedan tid på att linda spoltråden hårt, manuellt passa in den i deras e-cigg och sedan mata vekmaterialet genom mitten av spolen. De flesta vapers kommer dock att köpa färdiga ersättningsspolar

Hur är det med atomizer-huvuden?

Det är här som en viss förvirring kan komma in. Atomizer-huvuden är också kända som spolar, eftersom de är utbytbara komponenter som inkluderar veken, spolen och höljet tillsammans. De är normalt placerade i botten av din tank, så att veken kan absorbera e-vätskan när den används eller lämnas att stå.

Att köpa ett paket ersättningsförstörare är ett enkelt och säkert sätt att se till att din e-cigarett fungerar korrekt. Den gamla ”spolen” (spolen, veken och höljet) kan tas bort med en enkel vridning och ersättas med en ny, utan krångel.

Du kommer att se att vape-spolar finns i konfigurationer med enkelspolar, dubbla spolar, quadspolar, etc. – detta betyder helt enkelt att en enkelspole har en veke och en spoltråd, medan en dubbelspole har två vekar och två trådspolar och så vidare, värma upp e-vätskan tillsammans. Enkla spolar tar upp mindre batterikraft och är lättare för avancerade vapers att bygga för sina mod-kit, medan dual-coil, och över, bygger större moln och producerar starkare smak. För de flesta ”klassiska” vapers kommer detta dock inte att vara en faktor – det är verkligen något för sub-ohm vapers att tänka på.

Vad är ohm?

Din atomizer-spole kommer att ha en ”ohm”-specifikation på sig, vilket är ett mått på det elektriska motståndet hos spoltråden som används. Vape-spolar har i allmänhet ett ohmintervall på 2,4-2,8 ohm, med många människor som har ett motstånd på 2,5 ohm.

Låg ohm vape coils producerar mer ånga och smak och fodral använder mer e-vätska och tar mer batterikraft än höga ohm. Hög ohm e-cigg spolar producerar mindre ånga och använder mindre e-vätska och batteri.

Sub-ohm vaping är när vapers använder en spole med mindre än 1 ohm resistans, för att producera enorma vapemoln och intensiva smakträffar. Du behöver en specifik mod eller batteri som är kompatibelt med lågohm-spolar – med andra ord sub-ohm vape-moddar och tankar.

Sub-ohm vaping njuter i allmänhet av erfarna vapers. Det är en bra idé att börja vaping med en atomizer och spole i intervallet 2,4-2,8 ohm och ta det därifrån.

Måste jag byta ut spolen?

Vape-spolar behöver bytas ut när smaken av din e-vätska börjar smaka dämpad eller, men tack vare den bekväma installationen av de flesta atomizers är detta en bris. Du köper helt enkelt ett paket ersättningsspolar (eller atomizer-huvuden) till din e-cigg, tar bort den gamla spolen och sätter in en ny! Det är viktigt att se till att du köper rätt spole för din e-cigarettmodell och fabrikat.

Du kommer förmodligen att upptäcka att du behöver byta spolen med några veckors mellanrum, eller lite mer om du är en tung vaper. Du vet att det är dags att byta spole om dina vapemoln är avsevärt reducerade i storlek, om det inte finns mycket smak från dina e-vätskor eller om det finns en konstig eller bränd smak på din vape.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.