Hälsa och familj

Hur väljer man ett airsoft prickskyttegevär?

Att välja ett prickskyttegevär är ingen lätt uppgift. Det är svårare att välja det än det vanliga, eftersom det finns många nyanser, varav många är individuella. Först och främst är det många som uppmärksammar modellens utseende och bekvämlighet, men för att välja det lämpligaste alternativet, överväg andra viktiga punkter.

Typer av prickskyttvapen

Det finns sådana typer av airsoft prickskyttegevär:

  • fjäder (fjäder);
  • gas;
  • elektropneumatisk.

Överallt finns det för- och nackdelar som med fördel kan användas beroende på resmål.

Vår

Vårmodeller skiljer sig åt genom att deras pluton utförs manuellt. Samtidigt är deras kraft och noggrannhet ofta högre än hos andra typer. Drivenheten gör att du enkelt kan uppgradera och sätta en kraftfullare fjäder. Kom dock ihåg att fysisk kraft används för att plutonera henne, och balans behövs.

För att underlätta plutonen är en speciell gasmekanism installerad, vilket gör processen lättare, men introducerar samtidigt nackdelarna med gasgevär. Han är nyckfull, och dessa nycker beror på lufttemperaturen, och när tunnan sänks kan gasen rinna ner och störa bollens flykt. Skotten från ett sådant gevär kommer att vara enstaka, med omladdning efter vart och ett av dem.

igrok-i-springovoe-snajperskoe-weapons.jpg

Gas (GBB, VVD)

I gasmodeller görs skottet genom utkastning av komprimerad gas. För att göra detta, använd utbytbara cylindrar eller pump gas till en speciell tank. Utbytbara cylindrar förenklar uppgiften avsevärt, och du kan enkelt byta ut dem direkt under spelets gång. Men att leka med en sådan krypskytt i kallt väder kommer inte att fungera. De beror på lufttemperaturen utanför, eftersom det påverkar gasens tillstånd och kulans hastighet. Vanligtvis fluktuationer i intervallet 150-220 m/s.

Elektropneumatisk

Mindre vanliga är elektropneumatiska modeller. De skiljer sig praktiskt taget inte från fjäder, men när de är spända, istället för fysisk kraft, används en inbyggd elmotor (ofta har de ett automatiskt avfyrningsläge). Detta kan vara både en fördel och en nackdel, beroende på syftet. Vid låga temperaturer fungerar sådana vapen mer stabilt än gasvapen, men vid höga temperaturer är de redan underlägsna dem.

För alla prickskyttegevär är en av de viktiga parametrarna siktavståndet, såväl som kulans mynningshastighet. I fabriksversionen överstiger det vanligtvis inte 170 m/s. För att förbättra prestandan kan du uppgradera geväret med en förlängd pipa och en förstärkt fjäder.

jelektropnevmaticheskoe-snajperskoe-weapons.jpg

Lager och förfining

Prickskyttegevär har vanligtvis längre räckvidd och högre noggrannhet, men det är inte alltid fallet. Ofta ger tillverkare inte en speciell fördel, då redan i lager kan geväret skjuta bollen i samma hastighet som en konventionell enhet.

Ett optiskt sikte ingår inte heller alltid i satsen, men även dess närvaro räddar inte saken om skotthastigheten är låg. Därför, förutom externa preferenser när det gäller modell och design, är det nödvändigt att tänka på utsikterna för tuning: installera en kraftfullare fjäder, öka skotthastigheten till minst 175 m/s. Ibland utrustar tillverkaren geväret med ett förbättrat kontrollsystem och till och med ergonomiska kroppssatser.

Dölja eller inte?

När du väljer ett prickskyttegevär, glöm inte hur och var det kommer att användas. För spelaren innebär det att man behöver bygga vidare på vilken roll han spelar i laget. Har du redan bestämt dig för om du ska bli prickskytt eller skytt?

Det finns en uppfattning om att du bara behöver välja ett skarprättsverktyg, men det är inte helt sant. Marksman är en riktigt noggrann skytt, med en prickskytt för att täcka laget är han aktiv i truppen.

sniper-v-maskirovke.jpg

Prickskyttens roll är en helt annan, även om han också är en skytt. Dess uppgift inkluderar autonom aktivitet borta från laget, utan skydd. Prickskytten använder maximalt döljande och kanske inte deltar mycket i strid förrän det ögonblick han tilldelats, till exempel för att utföra sabotage bakom fiendens linjer eller eliminera målet.

När du har bestämt dig för om du ska bli en skytt eller en prickskytt kan du börja välja rätt gevär för att få ut det mesta av dess funktioner.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.