Malin Gramer

Vikttävling på jobbet.

AV JESSICA; min kollega, låt oss kalla honom Bjorn, har tagit ansvaret på sina vingar och dragit igång en vikttävling på jobbet. Jag tror vi är 9 starka som är med och det är en liten ojämn kamp skulle man kunna kalla det hela. Klassikern är i fokus, alltså inte cykla runt Vättern etc, utan att ha på sig riktigt tajta badbyxor i sommar och känna bara stolthet.

Låt mig presentera mina motståndare:

Bjorn: Bjorn har egentligen inget större behov av att gå ner så mycket i vikt, han gillar mest att presentera och chefa för saker. I fredags vid ”delmål 1” så berättade han att vi gått ned 19 kilo tillsammans, vilket motsvarade typ 2 148 stycken banankolor. Bjorn har tagit sin budget för hela 2015, klart han har tid att gissa vad en banankolor väger och sitta och leka matematiker. Bjorn kommer dessvärre inte vinna denna tävling.

Lunus. Lunus är skadad. Han gjorde illa sig för några veckor sedan och har inte vart på gymmet sen dess. Alltså ”göra illa sig” – han fick typ en blodpropp i ögat och säger att han måste ta sprutor rakt in i iris och har pga det ”gymförbud”. Tjor Bernad säger jag, övertygad om att han bara latar sig nu och kommer att köra svältdiet de sista tre veckorna. Lunus kan faktiskt ha en chans.

Annoka: Annoka är typ inte jättelång, har storlek 35 i skor och är jättesnäll. Hon har vad jag anser inte ett gram i övervikt på sin lilla härliga kropp. Skulle hon klippa av sig håret så skulle hon tappa många kilon. Annoka kommer inte att klippa sig för denna prispott, Annoka kommer inte vinna.

S-ssane: S-ssane är en kvinna som låter mer än hon agerar. Hon säger hon ska gå ner i vikt och kämpa kämpa. Hon säger att ”mamma ska bli smaaal”. Till lunch i fredags såg jag henne äta en Kebabrulle med extra sås. S-ssane kommer inte vinna.

Häns: Häns är from American, eller har bott där i alla fall. Häns sitter mitt emot mig och är redan nu fräsch i kropp å allt. Jag har svårt att förstå hur han ska kunna gå ner i vikt genom att redan vara nyttig till att bli ännu nyttigare. Han har stort försprång mot oss alla andra då han inte dricker alkohol…fast i denna tävling förvandlas det genast till något negativt i och med att det är positivt att vara lite överviktig för att kunna gå ner mest procentuellt. Sorry Häns, you R not gonna make it.

Helene: Helene är galen på många vis, bla i tävlingar. Jag har sett henne med hotullt uppspärrade ögon framför en en basketkorg ”à la flipperspel” vid tillfället slängde hon tjugolappar runt sig aggressivt sagt ”kom igen, vi KÖÖÖR” till inte lika taggad kollegor. Hon skulle kunna vinna allt, vilken vadslagning och tävling som helst – även om vadslagningen hade med skäggväxt och pung att göra så skulle hon vara ett hot. Även fast hon var medskyldig till fredagens kebablunch så har hon faktiskt en god chans. Vinner hon kommer alla att få höra det skitlänge. Helene är en otroligt dålig vinnare.

Lärs: Lärs är totalt neutral. Jag vet inte ens om han är med i tävlingen faktiskt. Ibland vet jag inte ens om han är på jobbet först han låter från sin plats. Märkligt med tanke på att han är typ två och en halv meter lång. Lärs kommer inte vinna tävlingen.

Jäsper: Jäsper kommer från Gotland och började tävlingen med ett gäng extrakilon. Han är nyinflyttad till Stockholm och frågar vart Stureplan ligger. Det har inget med vikt att göra utan är bara ett kul fakta om denna gotlänning. Jäsper vann deltävlingen, en flaska champagne som han kan vaska om han hittar ner till svampen. Jag tror Jäsper kommer vinna tävlingen .

Jag: Kommer inte att vinna, jag har räknat ut att OM jag ska vinna måste jag gå ner till typ 57 kilo då vi räknar vinnaren i %. För att nå detta måste jag from nu starta med att kräkas flera gånger dagligen, ta lavemangshots och matvägra, kanske trä på mig barnens vinteroveraller och sova i bastun. Men som vanligt måste jag vara med i tävlingar och vadslagningar även om mina chanser är noll, det är ett tvångsbeteende jag har – otroligt oekonomiskt.

Namnen är fingerade då jag inte frågat kollegorna i fråga om dom önskar vara med i den här presentationen.

Trevlig söndag/ Jessica

(null)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.