Malin Gramer

Packa BB-väska och att föda 5 veckor för tidigt…

Nu är det bara 6 veckor kvar till bebisdatumet vi går in i v 35 idag, konstigt egentligen att man har ett datum som en helig graal när det inte ens är någon garanti för att bebisen faktiskt tänker kommer då, nä bebisar har en tendens att komma när DOM VILL, inte på det datumet som barnmorskan satt. Det kan ju också bli så att man tex går över ”tiden” med hela 14 dagar (vilket jag har förstått är VIDRIGT för dom som gör det). Även fast man vet att det där datumet man fått är mer som en riktlinje än ett faktiskt datum så är man ju ändå sååå sjukt inställd på att det är det datumet som gäller, så pass inställd att man typ blir besviken och förbannad om man går över tiden… (jag hade blivit galen).

Igår pratade jag med Ola (Lustig) som jag jobbar med på radion de här veckorna då jag hoppar in på NRJ, Jag sa- nu är det bara 5,5 vecka kvar tills bebisen kommer, varpå han svarade- vår som föddes FEM veckor för tidigt… 

ähhh jaha…

Jag har liksom inte riktigt tänkt i dom banorna, att vår bebis skulle få för sig att komma för tidigt (han har ju fått ett datum, ska det vara så svårt att hålla sig till det???!!!)

När jag var gravid med Charlie så kom han 2 dagar tidigt vilket var alldeles lagom (på min födelsedag och allt). 
Igår kväll så pratade jag med mamma varpå hon frågar om jag har packat BB-väskan… äh näää det har jag knappt tänkt på svarade jag. Nähe ok, vad gör du om du tex skulle få värkar inatt? Fortsätter hon (min sambo är ju bortrest 3 v, så jag är ensam hemma). 

Åhhh men mamma det får jag inte jag har ju SEX veckor kvar!!!! ville jag svara lite så där tonårs-abstinat-aktigt som man gjorde på den tiden man faktiskt var en trött tonåring.  Men så mindes jag plötsligt vad Ola sagt om att deras barn kom FEM veckor TIDIGT. Så jag skippade tonårssuckandet och jag himlade inte ens med ögonen utan lovade mamma att packa en BB väska, snart, typ i veckan.

Men nu är frågan, vad tar man med sig till BB, vad packar man????


Dessa slänger jag ner i BB-väskan!?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sanna

    Man ställer in sig på tok för mycket vid beräknat datum. Jag har två barn och första gick jag 7 dagar över tiden gaaah värsta längtan å väntan ever, så med barn nr två hoppades ja innerligt på att få på beräknat datum eller för tidigt men hon väntade 14 dagar över bf. Så vet ej om ja vågar en till för då har dem väl ändrat till 3 veckor över tiden 😉

  2. Nataliew

    Ett mjukisombyte till sig själv, lite tvål shampoo och balsam om man behöver duscha, lypsyl(!!) om man flåsar bort all fukt i läpparna haha, kanske några innetofflor, många tkr mjukare toapapper är bra, diadem eller nått som håller håret på plats, kanske något att fördriva tiden med om allt segar (film, korsord elr nått), laddare till mobil, kamera, något att äta på och godis, sen 1-2 ombyten till bebis i 50&56 (body, byxor, strumpor, mössa, vantar, tossor), ytterkläder att åka hem i, nappar, komplett skötväska med blöjor mm.. Typ 🙂 man brukar packa för mycket i klädväg men man får ju gå efter magkänslan 😉

  3. Andrea

    Det enda jag använde ur BB väskan var surfplattan, den förstora bhn (köpte en extra med superstora kupor till när brösten blev sprängfulla) och mannens kläder, och lite kläder till bebisen. Jag själv hängde i sjukhustrosor och skjortan i 4 dygn

  4. Jenni

    Jag ligger en v före dig och har skrivit lista iaf så jag kopierade den har du lite att gå efter 🙂 hoppas det är till nån hjälp.
    Amningsbh
    Amningsskydd
    Amningsnapp
    Mjukisbyxor
    Lös tröja *2
    Tröja m dragkedja
    kexchoklad energibar söt dryck
    Strumpor
    trosor
    Bindor
    Microlax o parafinemolusion (inte kul o göra nr två efter en förlossning så all hjälp som finns är bra o ha redo!)
    Laddare
    Smink
    Deo
    Duschcream
    Tandborste tandkräm

    T bebis
    Pyjamas 3st
    Tjockare tröja
    Strumpor
    Mössa + tjockare mössa
    Filtar bomull 2st o fleece 1st
    Babyskydd

  5. Hassiii

    Hoppas du inte behöver gå över tiden, jag gick över 18 dagar innan dom satte igång förlossningen och det var hemskt!! 😉

  6. Malin

    Vår första dotter kom 9 v för tidigt.Verkligen en chock!Ingen väska packad eller något.Dock var hon sjuk och kunde inte överleva i magen längre utan behövde opetation,så det fanns en anledning.Andra dottern kom 1 v över tiden och det var en chock det med eftersom de trodde att detta skulle bli en till prematur.Jag som hade packat väskan och allt i tid för en gångs skull!