Malin Gramer

Världens godaste hallonpaj!

Här kommer receptet på en knäckig smarrig hallonpaj, som kan vara den godaste jag någonsin ätit! Mums!

Till pajdegen:

1ägg

2dl socker

2 dl vetemjöl 

1tsk bakpulver

1dl mild culiness eller smält smör

Blanda socker och ägg i en bunke, blanda mjöl och bakpulver, häll ner i bunken. Sist ner med smöret och blanda. Tryck ut smeten i en smord pajform 24 cm diam. 

In i ugnen 175 grader i 20 minuter. Ta sen ut pajskalet (vi lät den svalna) lägg på hallon in och in i ugnen ca 10 min (tills dom blir lite mjuka).  Man kan såklart lägga på hallonen med en gång och ha i ugnen i 30 min men då blir pajen inte lika knäckig och hård. 

   
Min killes recept på Salt kolasås! 

2dl socker

1/5 dl sirap

2dl grädde

50 gram smör

Lite vaniljpulver

1tsk flingsalt 

Smält sockret i en tjockbottnad kastrull, tillsätt  och smör rör om, häll i grädden och rör om och sen även vaniljpulvret och salt. Se till att värmen inte är för varm (du vill inte att den ska bränna fast). 

Låt den stå och småputtra ca 20 min (eller till önskad tjocklek). 

   
  

 Servera med gräddig vaniljglass ❤️

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.