Här kommer receptet på en knäckig smarrig hallonpaj, som kan vara den godaste jag någonsin ätit! Mums!
Till pajdegen:
1ägg
2dl socker
2 dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1dl mild culiness eller smält smör
Blanda socker och ägg i en bunke, blanda mjöl och bakpulver, häll ner i bunken. Sist ner med smöret och blanda. Tryck ut smeten i en smord pajform 24 cm diam.
In i ugnen 175 grader i 20 minuter. Ta sen ut pajskalet (vi lät den svalna) lägg på hallon in och in i ugnen ca 10 min (tills dom blir lite mjuka). Man kan såklart lägga på hallonen med en gång och ha i ugnen i 30 min men då blir pajen inte lika knäckig och hård.
Min killes recept på Salt kolasås!
2dl socker
1/5 dl sirap
2dl grädde
50 gram smör
Lite vaniljpulver
1tsk flingsalt
Smält sockret i en tjockbottnad kastrull, tillsätt och smör rör om, häll i grädden och rör om och sen även vaniljpulvret och salt. Se till att värmen inte är för varm (du vill inte att den ska bränna fast).
Låt den stå och småputtra ca 20 min (eller till önskad tjocklek).
Servera med gräddig vaniljglass ❤️
Asså jag dör sötdöden. Önskar mig en sådan i födelsedagspresent!!!