Malin Gramer

Jesus kunde väl ha fått dö i slutet av maj eller nåt?

AV JESSICA: Några gånger per år så blir jag en sån där mamma som alla drömmer om att bli, alltså inte omtänksam kärleksfull och bystig som behagar alla i min familj – för det anser jag redan att jag är och gör. Utan mer att jag blir en sån som pysslar med barnen och berättar om den aktuella högtiden vi pysslar inför. Typ att ”vi firar jul för att det är då en kille som hette Jesus föddes från en mor som fortfarande var oskuld, vilket naturligtvis är konstigt då man tänker på det men Mirakel sker Faktiskt”. Tanken är alltid god och oftast så går allt åt skogen. Som tex förra året då vi lyckades kladda ner hela köket med målarfärg och riva ner hela gardinstången. I år höll vi oss till att måla ägg med tuschpennor och inte gå all-in överambitiöst och typ skulptera hela Jerusalem under tiden då jag berättar för barnen om de hemska händelserna för Jesus under påsktider. Förra året som går under ”katastrofpysslet” så försökte jag på mitt o-bibliga sätt förklara varför vi firar påsk, när Ozzy då 4 år skrek rakt ut av skräck förstod jag att jag borde ha censurerat delen där Jesus spikades upp med jättetjocka spikar i händer och ben på ett träkors för att lämnas åt döden och hoppat direkt till delen där han återuppstod i en grotta. I år sa jag bara att Jesus var en kille som var snäll som blev dödad av några ickesnälla och att Jesus var så hardcore så han vaknade till liv typ dagen efter och att det är anledningen till att vi målar ägg och att påskharen överöser alla barn med påskägg och skylanders! Så, var tysta nu och måla era ägg – och gör det snyggt! Ungefär lite så. (Det som hänger runt Dogges näsa är förresten snor)

   

   

 

Idag är alltså dagen då ”påskharen” kommer, och likt detta år som alla andra år så ska jag göra en karta och snitsla en bana med påskfjädrar så barnen på ett pedagogiskt sätt kan se påskharens spår. Förra året var det i alla fall vad som kändes närmare 15-20 grader varmt och påskäggsletandet gick upp på öns högsta berg där vi bla bjöds på snaps-depå-stopp av påskharen, därefter avnjöts en påsklunch på altanen – jag vill minnas att jag hade t-shirt på mig. 

I år snöar det.

 Jävla Jesus att dö och återuppstå på den period av året då vädret alltid är jävligt osäkert. Att dö och återuppstå i slutet av maj hade vart mer passande för mig och min familj.

Vill du läsa om förra årets påskpysselhaveri så hittar du det här!

Glad påsk // Jessica aka påskharen

  

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.