Malin Gramer

Sommarkatten

AV JESSICA: Ca 1 500:- kronor är kattskrället skyldig oss, kastreringen är inte inräknad men den utgiften var mest för vår skull då vi inte har tiden att starta uppfödning av kattungar. (Tilläg 4 timmar efter publicerat inlägg, 2 000:-, hittade precis en radiostyrd bil med sladd som kattan tuggat av) Pepsi, dvs katten äter upp våra sladdar. 4 sladdar till iphone, en strömsladd till vår Mac-dator och ett par hörlurar hon hon klippt rakt av med sina huggtänder. När jag hotar henne att ”om hon inte slutar så kommer hon bli en sommarkatt på riktigt” Det eller begravas på Djurkyrkogården som Stephen King vet vart den ligger. Okej hon kanske kommer tillbaka och klöser ur våra ögon ur sina hålor och pajjar bromsarna på vår bil så vi kör av vägen ner för Skurubacken och dör, men officiellt har vi inte tagit livet av henne, på djurkyrkogården lever ju alla djur på nåt sätt, det är sen gammalt. När jag hotar henne med detta så tittar hon på mig, kurrar och stryker sig mot mina ben och slickar min hand förlåtande. Klart man inte kan vara arg mer än ett par sekunder då detta fluffiga djur gör på detta sätt. Någon som har någon lösning? Vår lösning just nu ser ut såhär: 

Kan man söka ersättning om sånt här hos de tidigare ägarna, typ som ett dolt fel liksom? Det eller så åker kastrerings-struten på igen. 

Lördag, parmiddag på schemat. Funderar på mexikansk afton, dvs tacos – enda anledningen; jag vill dricka Tequilan som vi köpte i Mexiko för 6 år sedan. 

//Jessica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Birgitta Widen

    Kommer du ihåg att din katt Frasse älskade att tugga på elsladdar? Vi var förvånade över att han inte fick någon stöt!

    1. Jessica

      Kommer aldrig glömma Frasse! Pepsi tuggar ju som tur är inte på elsladdar utan har ju ställt in siktet på den dyrare varianten.

  2. Emma

    Hej! Jag hoppas innerligt att du inte menar allvar i att göra katten till sommarkatt 😉 ! Med det sagt så finns det alltid en underliggande faktor till varför en katt beter sig på ett visst sätt. Kan det vara att katten är understimulerad? Leker ni tillräckligt mycket med den?? Får den uppmärksamhet genom att bita på sladdarna? Precis som med barn så är all uppmärksamhet någon slags bekräftelse, spelar ingen roll om den är bra eller dåligt ( tex ett barn som är stökigt ”syns” i regel mer av pedagogen och får sitt namn upprepat mer än ett barn som sitter tyst och snällt). Tänkte att det kan vara så att katten gör det för att det inte finns nog med stimulans eller för att den inte känner att den får nog med uppmärksamhet. Jag hade köpt nya leksaker ( da bird kan jag varmt rekommendera) & sedan sett till att ge den mycket uppmärksamhet (: ! Lycka till !!

    1. Jessica

      Hej Emma. Självklart ska vi INTE göra Pepsi till sommarkatt, hon är ju en familjemedlem. Jag har googlat och tydligen är det ”vanligt” att katter biter just på dessa sladdar? Hon är utekatt så jag tänker att hon stimulerar sig själv, vi är väl inte världsbäst på att leka med henne. Däremot är vi asbra på att kela med henne:). Så su behöver inte oroa dig, jag är som oftast väldigt ironisk och är den största djurvän jag själv känner…alltså överdrivet djurvän, jag lovar (OBS nu är jag inte ironisk) ska testa Da Bird…får googla igen:)

  3. Märy

    När ni kommer på knepet, dela tack.

    Vår soontobeexkatt/hund/barn (?) ”Jack” liter av sladd- och vägguttagsfetish.

    Ted har testat dressyr, funkar inte.

    Det är illa nog att vi glömmer alla BVC-tider. Skulle Jack dö eldöden så blir vi officiellt klassade som kassa föräldrar.