Malin Gramer

Mina damer & herrar, vi har ett resultat!



AV JESSICA: I dag är jag så fantastiskt stolt över mig själv – så börjar detta skrytinlägg…

För dryga tre veckor sedan, 19 dagar för att vara exakt fick jag ett träningsschema, kostachema och motionsschema av min PT Mille. Upplägget var tydligt och klart; inget socker, inga kolhydrater, 8 km vardagsmotion och 3-4 träningspass pervecka efter instruktioner. 

Jag har fajtats med mina sockerdemoner och suttit och dreggelstirrat med öppen dreglande mun på mina barn då dom har sugit i sig spagetti. De kan tom ha blivit rädda för mig vid några tillfällen och nästan vänta sig lite med ryggen mot mig för att skydd sin mat. 

Semeldagen var en dag som jag kan klassa in som en av de tuffaste dagarna i mitt liv. Okej, överdrivet – och lite av en skymf mot krigsflyktingar och andra hemskheter. Men att inte få äta det jag älskar mest, dvs semlor, och hela dagen se sociala medier svämma över av semlor, den ena vackrare än den andra, och sitta i soffan bredvid min familj då dom äter semlor med typ hela kroppen var väldigt jobbigt. När min 5-åring tittar åt mitt håll med en gräddmustasch så är jag på väg att kasta mig över honom för att tvätta honom runt munnen med min tunga – men insåg att det skulle kunna uppfattas som allt annat än ett friskt beteende. Jag ligger redan på gränsen enligt min man och vill inte ge honom mer vatten på sin kvarn om man säger så. 

Varje morgon har jag druckit en nyttig smoothie eller ätit ljuvliga bananpannkakor serverade med bär. Varje dag har jag ätit två mellanmål bestående av kvarg. Lunchen och middagen har vart strikt; protein och sallad. Och jag har inte ätit en smula mellan måltiderna, det har vart det tuffaste – småätandet. 

En månad i Thailand med ett svinhögt sockerintag, alkohol varje dag. Jag kände mig som en hamster i början av februari. 

För 19 dagar sedan vägde jag mig och mätte min kropp, 19 dagar senare ser det ut såhär…magiska siffror enligt mig och min PT jublar på distans. 

Vikt: Start: 70 kg. I dag: 67,7 kg

jag har alltså minskat 8 cm över magen på 19 dagar, ingen är stoltare än jag idag!

På måndag får jag nytt upplägg för 5 veckor framöver, detta med kost och allt. Jag kör med PT-online, perfekt för mig som har tränat länge men behöver maxa min träning samt ha rapporteringskravet, dvs pressen för att lyckas. Jag älskar även att jobba i projekt som har ett slut – veckor är en kort tid att köra på, då är denna tjänst grym. 

Min PT är Mille från strongliving.se, hon har en drivkraft och vilja som en terrier när det kommer till hennes egen träning. Allt detta smittar hon av sig på mig när jag tränar med henne eller har avstämningar, svackor eller frågor. Hennes beslutsamhet kan man lätt se med denna bild, från höggravid till Luciapokalen: 

I dag och i morgon får jag äta vad jag vill. Sitter nu och funderar på vad jag vill äta, och märkligt nog infinns inte sötsuget. Min sockeravvänjning är över! Jag ska fan tvinga i mig Nutella ikväll bara för att! 

Happy Friday, mycket kul står på menyn idag.

//Jessica

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sune Potatis

    Fan, vad stolt jag är över dig. Inspirerande. Nu ska jag genast hem efter tandläkarbesöket och ta tag i mig själv.