Malin Gramer

Få till de perfekta läpparna inför nyår

IMG_6816.JPG Det är flera som frågat mig hur jag brukar göra för att få till ett par perfekt målade läppar. En fel tycker att det är svårt att få läppstiftet att se jämt ut, läpparna ser ojämna ut, glanset eller läppstiftet ”läcker ut”, osv. Det finns en del enkla tips för att göra det hela lättare, sen är det övning och tid som gäller. Först och främst- se till att ha väl mjukgjorda läppar som grund. Om du vet några dagar i förväg att du ska ha något läppstift så kan du använda en lätt fuktad frottéhandduk och försiktigt peela på läpparna, avsluta med läppcerat. Givetvis kan du göra detta samma dag också om så behövs.

IMG_6797.JPG

IMG_6796.JPG Jag börjar med att lägga consealer (makiash) i samma nyans som min hudton runt läpparna, jag lägger ingenting ovanpå utan bara i kanten på huden runtom.

IMG_6817.JPGEfter det lägger jag ett tunt, tunt lager med transparent puder på läpparna, detta för att jag hade läppbalm på före och pudret gör att läppennan och läppstiftet får bättre fäste.

IMG_6794-0.JPG
För att förhöja amorbågen lite extra så tar jag lite utav den ljusaste nyansen av consealern och lägger på med hjälp av en liten pensel (se bild ovan)

IMG_6793.JPG Efter det tonar du bara ner så det inte blir så markant. Går bra att dutta försiktigt med fingertoppen. Nu är det dags att börja ta fram läppenna och läppstift, för grundarbetet är klart.

IMG_6818-0.JPG Pennan jag använder i den här looken är från Isadora (52 Heather).

IMG_6819-0.JPG Läpostiftet är från Mac och heter darkside.

IMG_6787.JPG Börja med att markera ut din amorbåge och bottenpartiet på underläppen. Fåt du dom rätt från början så blir hela linjen mkt enklare att få jämn och fin.
Fortsätt dra läppennan längs överläppens linje, avsluta med att fylla i hela överläppen.

IMG_6807.JPG Anledningen till att jag gör klart överläppen innan jag drar linjen längs ytterkant av underläppen är för att lättare få till en fin form där nere. Jag ser att många gör misstaget att komma något utanför med den undre linjen, så den inte går ihop med den övre läppen- då blir resultatet att man ser ut som en ”bredkäftad groda”. Så se till att hellre gå mer i underkant vid sidorna på underläppen och jobba dig utåt om det behövs.

IMG_6784.JPG

IMG_6810.JPG När du fått en jämn linje, fyll i hela underläppen med pennan. Man behöver inte lägga pennan över hela läppen, jag föredrar det då jag har en ”torrare och fastare” produkt än läppstiftet- färgen håller bättre, vilket gör att du inte behöver bättra på så fort du dricker eller äter något.

IMG_6806.JPG Jag använder alltid pensel vid applicering av läppstift, dels för att inte få för mkt färg och sen för att jag skall kunna jobba in pigmenten på ett helt annat sätt. Jobba in en mängd i penseln och applicera ovanpå där du lagt läppennan. När du applicerat ett tunnt lager med stiftet över hela läpparna så baddar du av överflödet med en kleenex.

IMG_6771.JPG Gör om samma procedur med läppstiftet. Men utan att badda av det andra lagret. Nu har du en fyllig och jämn färg över hela läppen. Om det behövs korrigera något för formen eller om du målat lite snett kan detta korrigeras med hjälp av en consealer i samma hudton, detta med en fast pensel. Dra försiktigt längs kanten och jämna till. Voilà så har du snygga läppar! Detta teknik kan du givetvis använda oavsett färg.

IMG_6804.JPG

IMG_6803-0.JPG

IMG_6802-0.JPG

IMG_6813-0.JPG Eftersom jag har valt att ha fokus på läpparna så använde jag en naturligt fräsch duoskugga från Isadora (28 frosty sienna), den mörka tunnt över hela locket och upp över globlinjen, sedan den ljusare ovanpå. Böj fransarna, applicera mascara. Jag lägger varken mascara eller skugga längs den undre fransraden, tips är att låta det vara cleant. Lycka till!

Kram/ Evelina

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.