Malin Gramer

Tips på ögonmakeup till nyår

IMG_6686.JPG Här kommer en inspirationsmakeup som passar fint till fest. Givetvis kan du applicera mer svart skugga till denna look för en mer intensivare känsla. I denna sminkning har jag använt 4 skuggor:

IMG_6685.JPG Tre skuggor är från Mac (från vä. Grain, Texture och Embark) och en
skimrig från Isadora (Eyephoria 03 desert pearl).

IMG_6701.JPG Börja först med att lägga concealer under ögat och på ögonlock. Markera innanför den över fransraden med en vattenfast penna (använder en mörkbrun från isadora (colormatic eye pen). Anledningen till att jag gör detta är att få mer inramning och fylligare fransar. Vill du ha en intensivare ögonmakeup så kan du även lägga pennan innanför den undre fransraden också.

IMG_6698.JPG Ta fram skuggorna, börja med att lägga den varma bruna nyansen ”Texture” i ytterkant av ögat, globlinjen och in över locket- detta med hjälp av en fluffig ögonskuggspensel. Jag har flera liknande favoriter- men en är från Mac (217)

IMG_6702.JPG Det är lättare att få en mjuk skuggning utan hårda kanter med denna pensel.

IMG_6699.JPG Nästa steg blir att markera fransraden med den mörkare tonen ”Embark” detta gör jag med en platt rak ögonskuggspensel (använd det du känner dig mest bekväm med).

IMG_6697.JPG Fortsätt att markera i ytterkant med samma nyans med den mjuka skuggpenseln som du använde till ”Texture”, jobba in en liten mängd i penseln och markera tills du är nöjd med nyansen. Tänk på att Ifall du får en skarp kant, ta bort mestadels av skuggan från penseln och jobba fram och tillbaka för att mjuka upp. Du kan även gå in med nyansen ”Texture” för att jämna till mellan den mörkare och där du lagt Texture som grund.

IMG_6686-0.JPG Avsluta med att markera den undre fransraden, från ytterkant till mitten av ögat med ”Texture”, och allra närmast fransarna med ”Embark”. Dutta på den skimriga skuggan från isadora (detta gör jag med pekfingret) från mitten av ögonlocket och innåt. Jag föredrar att inte ha för mkt skimmer i innevrån av ögat, därför avslutar jag det skimriga precis innan och använder istället en ljus skugga från Mac (grain). Den ger bara en fin lystrig finish utan att glittra. Denna använder jag även precis under ögonbrynet för en highlight effekt och även den inre delen under underfransarna. Böj fransarna, applicera mascara och sätt på lösfransar om så önskas.

Kram/ Evelina

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.