Malin Gramer

Hur du enkelt får längre fransar!

IMG_6283.JPG Har du testat att böja dina fransar innan applicering av mascara? Om inte, gör det! Du kommer få betydligt längre fransar och en mer öppen blick.

IMG_6281-0.JPGDet här är mina fransar innan jag böjer dom, helt utan mascara.

IMG_6282.JPG Min ögonfransböjare är från ett märke som heter Japonesque, jag fick den när jag utbildade mig till Makeupartist i USA början av 2010, och den håller än! Jag har inte ens behövt byta gummiremsa på den. Använder den på mig själv och alltid när jag jobbar. Jag tror man kan köpa den via internet, har ännu inte hittat någon butik i Sverige som säljer den.
Andra bra som jag rekommenderar är från Shiseido och Mac. Lägg gärna en extra slant på din fransböjare, många har en sämre variant och därmed inte tycker att den böjer tillräckligt och hamnar lätt på hyllan. En annan anledning till att köpa en riktigt bra är gummilisten på böjaren, en med sämre kvalitet har också en torrare typ av gummi. Det får absolut inte bli en fåra i gummit efter ett tag. Ni som har en hemma, kolla så den är hel!

IMG_6286.JPG Här kan du se att gummit är helt.

IMG_6285.JPG Har du en böjare med en gammal gummilist så kommer den ha en fåra i sig, som blivit av den övre metalldelen. Det är så viktigt att du kollar upp detta, det är mellan gummilisten och metalldelen som fransarna böjs. Har du en fåra i listen så är risken extremt stor att du ”klipper” av dina fransar!! Big NO NO!

IMG_6280.JPG Fransarna när dom är böjda, även här utan mascara. Jag har ganska böjda fransar i mig själv, så den del på fransen jag fokuserar på är längst vid roten, jag lägger böjaren så nära som det går utan att jag nyper mig själv i ögonlocket. Böjer till och släpper, behöver jag mer effekt så upprepar jag bara proceduren. Se till att få in alla fransar i böjaren så dom inte spretar åt alla olika håll efteråt. Har du väldigt raka fransar- böj längst in närmast fransraden på samma sätt, och jobba dig utåt på fransarna. OBS- böj aldrig längst ut på toppen av fransarna, då blir effekten att dom rullas in för mycket och längdeffekten försvinner. Har du raka fransar rekommenderar jag att du alltid använder vattenfast mascara, den kommer hålla böjningen vilket en vanlig mascara inte gör då dom lättare rätas ut. Sen den dagen jag testade att böja mina fransar så har jag aldrig kunnat sluta! Det blir sån stor skillnad! Så även ifall du tycker att du har böjda och långa fransar- testa att göra som jag, böj närmast roten och vips så har du megalånga fransar! Lycka till!

/Evelina

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.