Malin Gramer

Virrpannan

virrpannan

Den så kallade helvetesveckan infaller 3 till 4 veckor om året. Helvetesveckan innebär att ”vi” dvs JAG ansvarar för städningen på dagis under en vecka. Tisdag, torsdag och ett tillfälle under helgen ska ca 300 kvm dagis göras rent. Dottern går på ett föräldrakooperativ vilket innebär att du som förälder har möjligheten att lägga ner hur mycket blod, svett, engagemang och tårar som du bara vill.
Min äldsta son hamnade där av en slump och med pedagogerna och med den tryggheten som erbjuds har jag dumt nog övertalat mannen att även låta våra gemensamma barn gå där. Annars är föräldrakooperativ inte något jag rekommenderar, om du inte vill dö i förtid eller om du behöver ursäkter för att slippa hänga med dun familj och hellre spenderar kvällarna med att dammsuga brödsmulor.
Igårmorse när jag lämnade in Nomi på kooperativet lade jag märke till att det var förfärligt smutsigt inne på dagis och jag är inte sen med att påpeka detta för fröken. ”Usch vad smutsigt det är, vilken familj har städvecka”?
I samma sekund som meningen når mina läppar inser jag att det är vår städvecka. Jag är därmed anledningen till att 24 barn och 5 fröknar kommer spendera dagen i en sanitär olägenhet.. Fantastisk känsla! En parantes till det är att alla andra mammor och pappor kommer undra vilken familj som missat städet och antagligen hata mig litegrann på nästa föräldramöte.

Helvetesveckan is on! Svettig, trött och med en begynnande träningsvärk gick jag och la mig igår med vetskapen om att det till helgen ska julstädas hemma, städas på dagis igen och detta kommer troligtvis ske i bakfyllans fotspår eftersom det nalkas julfest på fredag. Kanske borde byta karriär och starta hemtjänster istället. Kan säkert bli roliga julfester det med. Jag, dammsugaren och ett glas rött!

/Paulina

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.