I love it

Belgiska våfflor!

Mina godaste belgiska våfflor, som jag tycker att passar perfekt till brunchen och Vi älskar det!!

Belgiska våfflor – Recept på grundsmet

Ingredienser

250 g smör
ca 200 g strösocker
16 g vaniljsocker
5 st ägg
500 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
3,5 – 4 dl mjölk 3 %

Gör så här:

1. Rör smöret pösigt
2. Tillsätt strösocker, vaniljsocker och ägg och rör ihop till en smet
3. Rör ner mjölet och bakpulvret
4. Tillsätt mjölken sakta under ständig omrörning.
5. Vispa ihop allt med elvisp i 2-3 minuter på den högsta hastigheten.
6. Värm våffeljärnet.
7. Pensla det med smält smör och grädda våfflorna i våffeljärn

Servera gärna våfflorna tillsammans med sylt och grädde, florsocker, honung eller mjuk vaniljglass 🙂

Jag brukar göra halva receptet som ger ca 10 st och brukar blanda ner en näve blåbär i halva smeten… väldigt gott!!

Note: Våfflorna är stora, tjocka och rektangulära och gräddas i ett belgiskt våffeljärn.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.