Kaos och kontroll

Tips när du är ensam med barnen

Andreas var i Luleå på bortamatch igår. De åkte redan i fredags och kom hem i morse kl 05:30. Det innebar att jag var ensam med barnen hela dygnet igår. Ett tips för att överleva en heldag själv med två energiknippen till barn är att sysselsätta dem samtidigt som du själv kan andas. Bästa sättet att göra det är att ta dem till ett lekland. Nu när barnen är så pass stora att de kan springa runt själva behöver jag bara sitta och övervaka för att se att de beter sig och inte hittar på något dumt. Bästa sättet att få barnen att göra av med energi samtidigt som jag själv fick sitta en stund. En bonus igår var att bästa kompisen från förskolan dök upp så barnen skötte verkligen sig själva på lekland igår.

Efter en förmiddag på lekland, landade vi hemma för lunch och lite lördagsgodis. Men när springet i benen började komma tillbaka åkta vi till mormor och morfar. När de kommer på ett nytt ställe så infinner sig lite mer ro och andras leksaker blir helt plötsligt mycket roligare än de leksaker som finns hemma. Det finns också lekparker som de annars inte brukar leka i.

Två tips när du är ensam med barnen. Försök hitta aktiviteter som tröttar ut barnen men som inte kräver jättemycket av dig själv.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.