Kaos och kontroll

Att hänga med i alla serier gör att kvällarna känns stressiga

Det slog mig ikväll att jag kände en liten, liten stresskänsla. Jag kom på att Sverige spelar VM-kval ikväll. Självklart vill både jag och Andreas se den matchen. Men det innebär att det inte blir ett avsnitt av varken Alla mot alla eller La Casa de Papel.

Idag ska man hänga med i så mycket. Det är serier som avlöser varandra, nyheter som flödar och böcker jag vill läsa. Överallt får jag höra ”har du sett den serien?” Många gånger svarar jag nej, jag har nog sett relativt få serier. Dock finns det serier som vi följer. Alla mot alla släpper fyra avsnitt i veckan och La Casa de Papel har nu släppt sen sista säsongen. Jag tycker om att hänga med och hade gärna sett flera avsnitt på en kväll. Men den tiden finns inte. Så när en kväll som denna kommer och inget avsnitt ses kan jag bli stressad. Hur ska jag lyckas se ikapp allt när det bara kommer nya och nya serier? Vem har ens tiden?

Ska samhället bli så stressat att vi blir stressade av att inte hinna titta nog mycket på tv?! Nej nu måste jag skärpa mig. Jag kommer vara den personen som inte sett alla serier så fråga inte, jag har förmodligen inte sett den.

Men jag har sett alla avsnitt av Saibo på SVTbarn
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.