Kaos och kontroll

Låna, låna inte, låna, låna inte

Vårt kök håller successivt på att falla samman. Jag ska nu räkna upp alla saker som inte fungerar i köket: en platta på spisen fungerar inte, ugnsluckan går inte att öppna hela vägen ner, plattorna på spisen har endast två lägen fullt på eller fullt av, diskmaskinen behöver vi ibland ta fram och vicka på för att tömma vatten, fläkten fungerar knappt och idag gick kylskåpet delvis sönder. Just nu har vi en provisorisk lösning på kylskåpet så att det ska gå att stänga.

Jag har tidigare skrivit att jag inte vill låna pengar till köket. Det tar emot att låna mer pengar. Så länge du står i skuld är du aldrig fri. Skulle jag någon dag bli skuldfri så skulle jag känna mig så fri. Men i alla fall så har i princip alla runtomkring oss, förutom mamma och pappa, sagt att de tycker att vi ska låna upp det sista som saknas på köket. Det tar mig emot. Är jag dum som inte lånar upp på huset för att renovera? Vårt kök faller som sagt ihop. Bit för bit rasar.

Jag ska marinera tanken på att låna upp det sista. Jag hatar lån, hela min själ säger nej, men samtidigt blir jag deprimerad av tanken att leva med detta kök i 6-12 månader till. Hur göra?

Låna eller inte låna?
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Feras

    Noen ganger er det virkelig situasjoner når du trenger å låne penger. Jeg pleide å låne penger av venner, men så skjønte jeg at det var en dårlig idé. Nå, hvis jeg trenger økonomisk bistand, tar jeg et lån fra en av leverandørene som finnes på https://lånepenger.no nettsiden. Generelt sammenligner dette selskapet ulike alternativer for forbrukslån slik at det er praktisk å velge det mest lønnsomme alternativet.