josefinknave

Josefin Knave

Annons

Veckans fredagsönskningar: Utrustning till bilsemestern!

INLÄGGET INNEHÅLLER ADLINKS.

Ok, hörni, varning för att det här kanske inte är mitt snyggaste shoppingkollage någonsin…. Men här fokar vi alltså på FUNKTION.

I sommar har vi, den annars billösa familjen, hyrt bil – och det länge. Det är med skräckblandad förtjusning för det bilfria livet må ha gjort oss till världsmästare i tågåkning, men bilresor längre sträckor vet vi i princip ingenting om. Åtminstone inte våra barn. Men i sommar ska vi alltså bemästra bilåkandets ädla konst tillsammans med våra småttingar och för att det inte ska förstöra semestern tänker jag att följande kan vara bra att skaffa att fylla bagaget med…

Ett UV-tält, inte för att det kommer användas i bilen kanske utan för att jag tänker att det kommer vara bra för sommarens strandhäng på olika platser runt om i landet. Storebror lär ju vilja hänga en del längre stunder på stränder och i lekplatser, och lillasyster är ju fortfarande så liten att hon sitter förhållandevis still (jinxar jag detta nu så att hon kommer börja krypa lagom till att bilsemestern börjar…?) och då kan hon ju skyddas rätt bra från solen i ett sånt här tält.

Solskydden till bilen får göra jobbet på barnens platser i bilen! Åh, jag blir så nostalgisk av de där solskydden, såna hade man ju själv som barn.

Sandalerna på bild är kanske de minst vackra skor jag någonsin tipsat om i den här bloggen men storebror behöver sandaler till de varmare sommardagarna, och det är så jäkla svårt att hitta sandaler med ”stängd” tå till barn i treårsåldern. Det är som att man när man passerar tre förväntas vilja ha en mer öppen modell, men jag ser bara framför mig hur han kommer skrapa upp hela tårna när han klättrar runt och härjar på grusvägar?

Hörselkåpor tänker jag att vi behöver till familjens minsting på stundande bröllop och festligheter som sommaren har att bjuda på…

…och både hörlurarna med giraffmönster och Svampbobtema skulle göra sig utmärkt för att skona mig och Martin från storebrors barnfilmsljud under bilresorna.

Ritplattan har jag ju faktiskt haft med i ett fredagsönskningsinlägg tidigare, men jag VILL verkligen köpa en sån att ha med i bilen som komplement till filmtittandet. Återigen en sak att bli nostalgisk för!

Till sist – vi behöver ett nytt myggnät till vagnen (det har varit guld värt prick varenda sommar sen jag blev förälder) och varför då inte satsa på ett zebramönstrat eller prickigt? SÅ fina ju!

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Hemmadag med bebis

Weehoooooooooo, en ny vlogg på kanalen! Rykande färsk dessutom, så sent som i morse laddades den upp. I det här avsnittet får ni hänga med mig och lillkakan en dag hemma. Vi gör intressanta saker som att sortera tvätt och shoppa nappflaskor. 😉 Men rätt mysiga är vi allt!

Senaste veckan har jag fått många frågor om varför det inte kommit någon ny vlogg eller ekat tomt här på bloggen några dagar här och där. Eftersom det varit så de tidigare gånger det blivit ”tyst” att jag mått dåligt eller liknande vill jag bara säga att jag mår BRA. Inget har hänt, utöver ständiga förisförkylningar är vi friska och det är äntligen sommar. Att vara tvåbarnsmamma innebär dagliga prövningar men varje dag har vi ändå många stunder när allt faktiskt är rätt toppen. En sak som är negativt för bloggen och Youtubekanalen med allt som är bra just nu är dock att jag blivit tusen gånger bättre på att ”carpa” dagen och plockat upp några gamla icke digitala intressen som jag gärna lägger min något begränsade egentid på. Men så får det vara, tänker jag, för jag är ju trots allt föräldraledig. 🙂 Bara så att ni vet i alla fall! Och tack för att ni är så omtänksamma och bryr er även fast jag kanske är lite tråkig ibland!

Annons
Kommentera (3)

Kommentera

 1. Sofia Karlsson

  Förstår att tiden inte finns och att det så klart finns andra saker du vill göra när du för chansen 😊 Men skulle ljuga om jag inte skrev att dina inlägg är saknade iaf! 😍

 2. Malin

  Förstår dig helt! Tycker det så så svårt att hinna med allt. Två barn och så jobba båda igen efter föräldraledighet. Bara att hinna dammsuga är kamp och då kräver inte jag att de görs varje dag precis men att ens hinna en gång i veckan alltså!
  Är härligt när dina uppdateringar kommer oavsett tidsspann. Tack för en fantastisk blogg och för att vi får följa dig. Du är så bra på att ge respons och visa dina läsare att du faktiskt läser kommentarer etc!

Se fler...

Veckans fråga: Vad är viktigt när det kommer till barnkläder?

SOFI: Jag ska under mitt examensarbetet, på designprogrammet, skapa en barnklädeskollektion. Jag vill precis som ni ofta säger att klädesavdelningarna inte ska vara uppdelade efter kön. Mitt mål är att skapa lekfulla och funktionella plagg. Därför undrar jag vad ni tycker är viktigt när det gäller barnkläder, vad tänker ni på när ni handlar? Vad är viktigt för er, vad är det som gör att ni väljer de plagg som ni väljer?

SVAR: Hej, och hallå – vilket roligt examensarbete! Tycker det låter som att du är något på spåren som verkligen ligger rätt i tiden. Jag är faktiskt lite i SORG just nu eftersom jag tvingats inse att jag i princip inte har några barnkläder jag behöver köpa. Eller, okej, det låter ju superhemskt att sörja för en så värdslig sak men ni förstår nog hur jag menar.

När jag väljer kläder till mina barn är prio att det är bekvämt och funktionellt. Kläder som är stela, för tighta eller har för mycket krusiduller på som kan bli besvär vid lek eller påklädning köper jag inte. Det är på den nivån att klänning ligger och pushar min funktionsgräns, jag vill inte köpa för många klänningar eftersom jag tycker att det är så opraktiskt. Plaggen ska gärna kännas rejäla och bra så att de kan hålla för ytterligare ett barn sen.

Utöver det känns det extra bra i magen om kläderna inte inneburit allt för hemskt påfrestning på miljö eller människorna som tillverkat dem. Det känns fint att få ärva kläder, att köpa andra hand eller nyproducerat som är tillverkat av återvunnet, ekologiskt och gärna fair trade-märkt material.

Och när man (jag) ska ta hänsyn till det där ovan får väl det här tredje stryka på foten rätt ofta – men det är klart att det är kul med fina mönster på kläderna. Gärna lekfullt och mycket färg, sånt man blir glad av (och som fläckar inte syns så mycket på hehe)! Dock blir kombon schysst tillverkat+snyggt ofta lite för pricy för min föräldraledighetsplånka men det är väl med all rätt. Om fler företag börjar tillverka sina kläder mer snällt kanske det kan pressa priserna lite, men i stort handlar det väl också mycket om att inte köpa mer än vad man behöver så att man kan köpa sånt som kostar vad kläder ska kosta vilket jag försöker acceptera i detta nu. :)))

Men – har ni andra nån mer input som Sofi kan ha användning för i sitt arbete? Dela gärna med er i kommentarsfältet! Och Sofi, hojta när du fått fram din kollektion så att jag får kika. Vem vet, just då kanske det kommer behövas nåt mer plagg i mina barns garderober. 🙂

IMG_5382

En liten storebror i en jumpsuit jag packade upp från källaren i veckan. Nu ska den få värma en till liten goding! <3

Annons
Kommentera (11)

Kommentera

 1. Karin

  Jag tycker det är viktigt att göra kläder för olika kroppsformer för alla barn har faktiskt inte likadana kroppar. Min dotter 2 år är åt det smala hållet och vi har flertalet byxor som aldrig blivit använda, hon växer inte i dem i midjan. Jag känner också barn i samma ålder som är så runda (trots att de får helt vanlig mat!) att alla kläder sitter som korvskinn.

  Jag skulle också, som någon redan skrivit, vilja se mer enfärgade baskläder som komplement till allt mönstrat. Typ som Polarn o Pyrets enfärgade leggings men även långärmade tröjor och mjukisar, i könsneutral design (rakt skuret, utan volanger etc).

  I övrigt instämmer jag så klart i att det ska vara bekvämt, lekvänligt (inte hindra rörelseförmågan och ingen stryprisk) och hållbart (klara slitage och tvättmaskin)..

 2. Kajsa

  Lekfullt och med mycket färg i all ära, men gärna basics att matcha med också! Jag klär gärna mitt barn i mönstrat och/eller färgglatt antingen nertill eller upptill, men tycker det blir lite för mycket med galna mönster på hela kroppen! Men viktigt för oss är lite som Josefin skriver, självklart ska plaggen vara snygga, men plaggets funktion slår högt. Inte så att jag köper ett plagg FÖR ATT det är praktiskt, men jag skulle låta bli att köpa ett plagg om det var opraktiskt, om det verkar rimligt. Så designen attraherar i första hand 🙂 Bra saker enligt mig: dragkedja på pyjamas, gärna som går att öppna från båda hållen; Dubbla rader knappar på en body; Omlottbody när bebis är pytte; ”Omlott”-öppning på axlarna på vanliga bodys, vad det nu heter? när tyget går lite omlott på varje axel, istället för knapp på axeln; Plagg som växer med barnet, vikbar mudd på byxor eller ärmar etc.

 3. Jane

  Jag syr mina barns kläder främst för att det är kul. Finns många hobbyverksamma och småföretagare som syr barnkläder och säljer. Svensktillverkat, gots-tyg, jättefina mönster och färger och med möjlighet att själva välja kombinationer. Problemet är att de knappt går runt för att folk inte är villiga att betala 220kr för en body eller T-shirt när de kan köpa på kedjorna för 99kr. Eller handla på Mini Rodini för att det är ett ”riktigt” märke.
  För övrigt är det första gången jag kommenterar men har nog läst din blogg sen B föddes. Så trevlig läsning och mycket igenkänning! 👍 Jag tror dessutom att det var din babynesttutorial som gjorde att jag halkade in här och det blev starten på min sömnadshobby.

 4. Jane

  Jag syr mina barns kläder främst för att det är kul. Finns många hobbyverksamma och småföretagare som syr barnkläder och säljer. Svensktillverkat, gots-tyg, jättefina mönster och färger och med möjlighet att själva välja kombinationer. Problemet är att de knappt går runt för att folk inte är villiga att betala 220kr för en body eller T-shirt när de kan köpa på kedjorna för 99kr. Eller handla på Mini Rodini för att det är ett ”riktigt” märke.
  För övrigt är det första gången jag kommenterar men har nog läst din blogg sen B föddes. Så trevlig läsning och mycket igenkänning! 👍

 5. Elin

  Hej Josefin! Jag har en liten fråga som inte har med inlägget att göra: har din och Julias podd tagits bort? Hittade den inte i podcaster och i acast och i gamla blogginlägg funkar inte länkarna/går inte att spela. Fick sådant sug att lyssna på den igen!

 6. Ida

  Tipsar om Duns! De mest fantastiska kläderna som finns typ! Toppenkvalite, färgglada, gots-märkta och schysst tillverkade. De har dessutom en konstant reahörna med tidigare säsongers plagg!

 7. Maja

  Jaaa, bra grej!
  Jag vill också gärna att barnen ska vara bekvämt klädda, skulle aldrig köpa typ ”stuprörsjeans” eller chinos eller nåt sånt. Tröjor tycker jag är rätt enkelt att köpa, för mig är byxor problemet. Har en kille på 2 år och 8 månader som gärna klättrar, springer, hoppar, kasar nerför stenar på rumpan och såna saker. Eftersom han lätt blir varm vill jag gärna klä honom svalt. Men svala brallor är alltid så ömtåliga – har just suttit och lagat ett gäng tights med hål på både knän och rumpa. Tunna jeans funkar väl ok men är ju sååå dyra, typ 400 spänn på PoP??? Mjukisar är både för varma och för ömtåliga… dessutom vistas vi mycket i skogen och här på västkusten klär man ju gärna barnet i långbenta brallor pga fästingar…
  Man vill ju ogärna hindra sitt barn i leken för att kläderna inte ska gå sönder, samtidigt är det synd att alls kläder bara går sönder hela tiden, haha. Så hållbara, lekvänliga, rejäla men samtidigt svala byxor – det är något jag verkligen efterfrågar.
  Sen en sak jag inte fattar är varför inte alla strumpor har halkskydd undertill.

  1. Andrea

   Jag tar mig friheten att ge dig två byxtips, Maja. Min son har mest haft leggings hittills, men nu verkar de inte hålla för hur han leker längre. De här jeansen med knäförstärkning sitter lagom löst och är hyfsat mjuka och svala: https://www.kappahl.com/sv-se/kappahl/kids/alla-barnplagg/269449. De här Villervallabyxorna har vi egentligen inte haft tillräckligt länge för att jag ska kunna uttala mig om hållbarheten, men de är absolut svala nog för en varm sommardag och mudden i midjan är bekväm och praktisk 🙂

Se fler...

Sommarsöndag!

Det här med att det äntligen kommit lite sommar är ju bara ett himla stort JA TACK. Idag hade vi lyxen att bli upplockade hemma av min pappa som skjutsade oss ut till hans hus med tillhörande pigga morbröder+mostrar, studsmatta och grill. Väldigt lyxigt att få komma hit och bara njuta av storfamiljslivet. 🙂


Idag har jag till exempel fått till en långprommis, lyckats hålla mig från att tvingas upp på studsmattan (ingen är så rädd för studsmattan som jag är) och druckit kaffe och ätit småkakor i lugn och ro medan ett barn sov och det andra hade kul på den där studsmattan. Nu väntar en ny vecka som inte alls kommer bli som vanligt. Det är ju bara halv vecka och sen väntar både långväga utflykt och bröllop för den här lilla familjen!

Annons
Kommentera (1)

Kommentera

Se fler...

Tavelvägg till sovrum och barnrum – äntligen!

I SAMARBETE MED DESENIO.

Jag tror att jag har fått en släng av boa-sjukan i efterskott, trots att graviditeten redan är över och förbi. Ni vet, det pratas ju om att man som höggravid får ett stort behov av att ”boa” och göra fint hemma. MEN, jag var ju dunderförkyld och sänkt de tre sista månaderna av min graviditet så det blev liksom inget av det nu, men nu är det som att jag tar ut det dubbelt upp istället. Jag ser saker överallt här hemma jag vill fixa för att göra vårt hem ännu finare och mer ombonat, och i veckan kunde jag tack vare Desenio bocka av något jag velat göra länge – nämligen få upp fina grejer på väggarna!

Desenio erbjuder ju en massa, massa fina posters och tillbehör, så att klicka hem grejer från deras sortiment inför det här samarbetet var inte direkt en jättejobbig uppgift. Jag ville framför allt ha en ordentlig tavelvägg i vårt sovrum (där vi bara haft en ynka liten tavla fram till nu) och en liten tavelgrupp till barnrummet. Jag som aldrig i mitt liv skapat en tavelvägg tackade gudarna/gänget bakom Desenio för att det fanns en massa tavelväggsmallar att kika på i shoppen. Jag valde helt enkelt ut en mall och utgick helt från vilka storlekar på prints den tyckte jag skulle köpa – och resultatet blev tipptopp.

IMG_0869

In the making! Om man ger sig på att sätta upp en tavelvägg när man är ensam hemma med en bebis är det ett tecken på att det är ENKELT, och det tack vare den där mallen. Jag behövde liksom inte tänka så mycket utan bara sätta i printsen i ramarna och spika vilket är väldigt praktiskt när ens hjärna mest går på kaffe på grund av småbarnsliv. K hjälpte till genom att bevaka det hela.

Oooooch…

IMG_0886 IMG_0893

….tadaaa! Välkommen till vårt ”nya” sovrum! Jag blev SÅ NÖJD och känner verkligen att den här nya tavelväggen gör så mycket för rummet. Vi satsade på ”lugnt naturtema” och många av printsen vi valde finns att hitta i kategorin botaniska prints. Fint va? Okej, nu promenerar vi vidare till barnrummet…

IMG_0875

Såhär mysig och gullig blev den lilla lekmatplatsen tack vare en pandafarbror och hens två små kompisar. Alla ramar och washitejpen klickade jag också hem från Desenio, smidigt. 🙂

Det bästa är att jag har en grym rabattkod till er andra som går hemma och är sugna på att piffa väggarna! Ange JOSEFINKNAVE så får ni hela 25% rabattDesenios sortiment (gäller ej ramar och ur kategorin handpicked), och passa på för koden gäller bara nu mellan 16-18 maj! 🙂

 

Annons
Kommentera (10)

Kommentera

 1. Ida

  Hej! Så kul med tavelvägg, blev superintresserad! Undrar vilka mått du har på tavlorna i ert sovrum? Är den stora 50×70?

 2. Lina

  Hej!
  Jag har ett önskeinlägg, för jag är i behov av lite tips 😉 Jag är gravid med vårt första barn, och jag tycker att det är så svårt att veta vad man behöver köpa samt vad man kan undvika. Det är sådan köphets så fort man försöker hitta vad man bör införskaffa, och jag litar mer på ditt omdöme och tycke 😉 Skulle vara toppen!! Kram!

 3. Sofia

  Åh tack för rabattkoden. Ni kom vi äntligen till skott och shoppade loss. Hoppas på att bli lika nöjd som ni är 🙂

 4. m

  Superfint och så bra rabattkod! Jag har ett oombett tips bara, när du har samarbeten med ganska tidsbegränsade rabatter så kanske det vore bättre om de var tillgängliga i samband med löning? Jag tänker att det är fler som handlar då än mitt i månaden 🙂

 5. Lisa

  Hejsan!
  Hur gjorde du mallen när du klippte in dina tavlor? Tycker att du är så inspirerande att titta på! kram

 6. Josefin och M

  Ser att ni har en babybay, hur funkar den för er och sover K bra i den? Har köpt en på blocket som jag hoppas ska passa bra här hemma 😀

Se fler...