Åh, vilken präktig rubrik tänker du nu. Ja, må så vara, men det är exakt så jag känner efter den här eftermiddagen. Jag bad ju om era tips på barnmat och jag har fått sååå många härliga recept. Idag testade jag att göra en kycklinggryta ur boken ”Barnmatsboken”. Ibbe är på konferens så jag är ensam ikväll. Jag är ju som ni vet van vid att han kommer hem strax innan det är dags för Elsa att sova, och att han tar nattningen. Idag fick jag göra allt själv. Jag lagade mat till Elsa samtidigt som jag gjorde iordning min egen middag – samtidigt som jag underhöll E. Jag har inget bord till hennes matstol så jag fick ta en annan stol att ha som bord. Hon kastar ändå ner allt på golvet men det är ändå roligare att ha lite leksaker framför sig som man kan kasta ner än att bara sitta och titta på mig när jag lagar mat. Jag kände mig som världens mammigaste mamma när jag stod där vid spisen. Som en urmoder med hundra kastruller som stod och puttrade – på ett härligt sätt alltså. Att Elsa gillade maten var bara en bonus! Jag smakade på hennes mat och hade lätt kunnat äta upp allt, det är SÅ jag vill att hennes mat ska smaka. Inte vara slemmig och smaklös. Nattningen gick som en dans och nu sitter jag i soffan, har tänt ljus och bytt om till mjukiskläder och dricker en kopp te. Hoppas att ni har en fin kväll! Jag lägger upp receptet på kycklinggrytan imorgon.
Så mycket disk, men en glad unge och en glad mamma!
Urmodern i mig har vaknat!
Kommentarer
Lämna ett svar
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Jag tyckte det var riktigt kul att göra egen barnmat (+ att min tjej ofta fick utslag runt munnen när hon ätit burkmat) Speciellt när det gick hem! Här är ett recept jag ofta gjorde och som var omtyckt! Å ett tips är att göra på kycklingfärs, väldigt smidigt!
http://www.ica.se/recept/basilikadoftande-kycklinggryta-med-potatis-och-broccolimos-717439/
Så fint kök ni har 🙂 skulle gäääärna vilja ser mer bilder från ert hus 😀 kram (FruTegelberg på instagram om du känner igår mig ;))
Är det Monique Forslunds bok? Vi har i stort sett lagar varenda rätt i den till vår 13månaders och han älskar det! Så skönt att ge riktig mat, så att det blir det dom gillar. Två tips är att köpa silikonformar från Barnmatsburken, som är i rätt storlek för en portion, så blir det superenkelt att koka mer och frysa in = kunna variera enkelt för barnet. Mitt andra tips är att läsa boken Smakäventyret!
Tycker du är helt fantastisk Jessica, vilken supermamma du är!
Vilken mysig kväll ni haft. Ser fram emot receptet 🙂
va härligt! Älskar folk med lite go i sig!
Ermff.. den där rosa onepicen med leoparder på Elsa haft. .köper gärna den
Det är Alices onepiece, Angelica har fått tillbaka den. 🙂 Kolla med henne <3
Tack, ok ☺ Kram
Jag brukar göra storkok och frysa in i protionsformar, så smidigt att tona och värma på sen!
Härligt! Håller med om maten, alltså fattar att dom inte äter smaklös röra. Eller kanske är jag som köpt ”fel” burkar? Aja min lilla fick lax med tomatsås och ärtor! Succé 🙂
Såna kvällar är som en riktig boozt för mammasjälvförtroendet, njut av känslan!
Härligt! Jag vill också smaka på kycklinggrytan. Jag har också tänt ljus och dricker te! Men jag jobbar nu när barnen äntligen somnat. PUSS
Underbart!
Man känner sig verkligen som riktig jäkla stålmamma när allt bara klaffar och går som smort =)