Jessica Lagergrens

Tomatsås – snabbt och enkelt

Ibbe gör världens godaste tomatsås som är helt perfekt att äta till köttfärsbiffar, köttbullar eller bara ha som pastasås. Det är en perfekt sås att ha som bas helt enkelt. Den innehåller väldigt få points vilket är bra för mig som hellre lägger points på kött eller pasta istället för på sås, även om sås är typ det bästa jag vet.

Till 4 pers. (Generöst 2 pers)

Du behöver: 
2 burkar krossade tomater
3-4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
Salt & peppar
En nypa socker eller sweetener för sockerfritt

Så gör du: 
Skala vitlöken och mosa till den så att den spricker upp med bredsidan av kniven på en skärbräda.  Häll matolja i en kastrull och hetta upp. Lägg i vitlöken och låt den fräsa tills den blir lätt gyllenbrun. Häll över krossade tomater och låt puttra utan lock i ca 10 minuter. Salta, peppra, sockra. Plocka ut resterna av vitlöksklyftorna. Bon appetit!
FullSizeRender-14

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. jessicalagergren

      Hej! Om det var sambal-laxen Angelica pratade om så är det sååå enkelt. Smeta på sambal oelek på laxfiléer + salt o peppar, in i ugnen, till det kokar du ris och blandar en kall sås gjord på kvarg, sambal och vitlök, salt o peppar. Jag tycker att det är gott att ha färsk bladspenat som sallad. 😀 Kram J

  1. Hanna

    Va gott det lät! Jag jobbar på en restaurang där vi också gör er killer tomatsås! Den måste ni testa, här kommer receptet: (vet inte mått eftersom vi gör så stora mängder)

    Krossade tomater
    Oregano (mycket)
    Grönsaksfond
    Vitlök (mycket)
    Socker
    Olivolja
    Salt

    Mixa allt med stavmixer och använd som pizzasås, pastasås eller till köttbullar! Muuums <3

      1. Hanna

        Så lite såå! 😀 ska självklart vara salt och peppar också, glömde jag skriva 😉 tack för en fantastisk blogg och podd (sprang precis 6km i snöslask till senaste avsnittet, hade pallat 0,5 utan podden..så tack! Haha)