Ibbe och jag har sedan länge ett matkonto där vi varje månad sätter över 2000kr var. De pengarna räcker sällan eller aldrig hela månaden. Vi har blivit bättre på att handla mer än en middag i taget, men det är det där ständiga småhandlandet som drar iväg kostnaderna. Och speciellt om man går och handlar efter hämtning på förskolan och är lite småhungrig. Då känns alla saker man stoppar i korgen livsnödvändiga.
Jag gav hur som helst som förslag att vi borde lägga till 500kr var till varje månad istället för att behöva påpeka att pengarna är slut på matkontot när det är en hel del av månaden kvar. Jag pratade med en tjej på kontoret som har 4000kr i matpengar varje månad, och de är två vuxna. Hur mycket lägger ni på mat varje månad? Och vilket är erat nästa knep för att hålla matkostnaderna nere? Jag tänker att jag kan göra en lista och dela med mig av era svar sen.
Den här soppan är SÅ god! Recept på den hittar du här. För att få ner kostnaderna på den rätten kan man skippa laxen.
Nuförtiden äter vi nästan alltid middagarna ihop. Det går hur bra som helst för Elsa att inte äta vid 17 som hon gjorde förut. Istället äter vi tillsammans vid 18.
Jag vet inte exakt, vi är två vuxna, runt 6000 tror jag, blir mindre vissa månader och mer vissa, jag tycker om att göra nyttig mat och sambon har med matlådor och jag äter de flesta måltiderna hemifrån, så sällan utemat.
Vi veckohandlade förut, men nu blir det ofta 1,5 vecka mellan…..Då fyller vi upp kylen med rotsaker, grönsaker mm och wok att sätta i frysen ja och annat, då slipper vi lägga tid i affären speciellt ofta. självklart blir det nån komplettering ibland, men väldigt sällan, ofta tar vi av det vi har, det blir bra ändå!
Så storhandla, göra stor-kok och matlådor, slippa spendera tid i affären, Winn Winn! Sen kan man såklart äta billigare men god och hälsosam mat är värdefullt för oss.
Vi har legat kring 6-8000:- per månad, två vuxna och tre barn på 6, 4 och 1 år. Nu har vi kört matkasse i ett par veckor och det känns som en enorm skillnad! Vi har valt Enkla kassen som kostar 500:-/veckan, 2000:- i månaden alltså. Räcker till matlådor åt oss vuxna dagen efter också och vi ser till att handla övrigt vi behöver (frukostgrejer etc) under veckan på helgen, istället för att ”småhandla” var och varannan dag. Känns som att vi spar 2-4000 per månad! Så det eller att noggrant veckoplanera är nog bra tips!
Vi är fem i familjen varannan vecka och tre varannan. Barnen är 14,11 och 1år. Vi handlar för 4500-5000 i mån inkl ALLT man kan köpa på mataffären tex papper, schampo, Kattmat, blöjor, välling osv
Köper så mkt vi kan till nedsatt pris speciellt pålägg det köper vi aldrig till ordinarie pris. Läser reklambladen nogrannt och handlar om det är extra bra pris på nått även om vi inte behöver det just då. Planerar ibland matsedel och ibland spontant. Lagar allt från grunden pga familjens ”alla” allergier (gluten, laktos och mjölkprotein)
Är inte noga med att köpa ekologiskt eller svenskt utan går efter bästa pris.
Vi kollar alla extrapriser på måndagen, och har tre stycken affärer som vi handlar på en gång i veckan. Och då är det som sagt extrapriserna som får styra. Funkar hur fint som helst och kyl och frys är alltid välfyllda 🙂 Lägger ca 3500 kr per månad, och då inkluderar det färdigmat och blöjor. Vi är två vuxna och två barn i hushållet.
Lägger undan 4500 kr tillsammans. Vi är två barn och två vuxna. Bästa knepet är nog att veckohandla. Vi planerar på söndagar vad vi ska äta i veckan och så handlar vi till det. Då blir det inga småhandlingar på veckodagarna. Sen har vi ca 1000 kr var i månaden för helghandling. Alltså som går till typ fredags/lördags mys, lite extra god middag och så.
Vi har mellan 9-12000 i matkostnad. 2 vuxna, en 3-åring och en bebis finns i hemmet. I den summan är allt vi handlar på
ICA maxi inräknat (mat, blöjor, hygienartiklar etc). Försöker dra ner på matkostnaderna men det är sååå svårt!!! ??
Göra matlista och veckohandla. Vi bor 2,5 mil utanför staden och har sen en tid tillbaka även börjat handla online med utköring av veckohandling, helt underbart dom veckor då livspusslet inte riktigt går ihop. Vi är fyra personer.
Vi gör av med ca. 9000-10 000 kr i månaden på mat/hygien i en familj på fem. Det tycker jag är alldeles för mycket egentligen. Men det är garanterat all småhandel som görs mellan veckohandlingarna som drar iväg så. Har provat att göra en veckomatsedel och bara handla efter det, funkar att hålla nere kostnaderna bra då men sen rinner det ut i sanden (hej dålig karaktär:).
Det spelar väl in också att vi köper mycket eko nu för tiden.
Trevlig helg till alla!
Vi sätter in 5000 kr och vi är två vuxna i och två barn, 3,5 och 8 mån. Då ska det räcka till mat, blöjor och barnmat och liknande, men det räcker aldrig!? Men med 1000 kr till tror jag vi hade klarat oss så ska nog också utöka insättningen!?
Vi sätter in 9000kr på matkorten varje månad. Det räcker knappt, ibland ibland inte. Vi handlar allt tvättmedel, toapapper, deos, tandkräm, tandborstar, schampo osv på det kontot också. All utemat, samt alla småköp (någon energidryck här, någon choklad där) köps också därifrån.
Vi är två vuxna och en treåring.
Vi är två vuxna och sätter in 2000kr var varje månad. Väldigt olika men har ca 500 kr över varje månad, det tar aldrig slut iaf.
Försöker att storhandla och planera middagar 1 gång/vecka. Båda två har alltid med sig matlåda till jobbet.
Mitt bästa tips är tveklöst att göra matlista för en vecka i taget samt att handla på nätet. Så får man ro att tänka igenom hela veckan och det blir inte så många impulsköp!
Jag försöker planera in mat två veckor framåt. Lite typ som förskolan, en dag fisk en kött en veg osv. Och sen recept efter hur mycket tid man har den dagen. Gärna storkok så man kan frysas in. Storhandlar basvaror en gång i månaden. Ingen koll riktigt på vår budget men kring 4000 men min make äter ute på jobbet utöver detta.
Ca 1200 kr/månad för mig. Kollar alltid extraprisen på söndagar och planerar veckans mat efter det, köper inget onödigt. Innan jag träffade min kille låg jag ofta på runt 800 kr..
Bästa tipset är nog att planera måltiderna en gång i veckan. Jag har börjat handla på nätet. Tar 5-6 maträtter/vecka och så håller vi oss till det. Vi brukar landa runt 4500-5500 kr per månad (inkl alla hygienartiklar och blöjor osv). Vi är två vuxna och två barn. Obs, utelunch ej inräknat om man nu inte utnyttjar sin matlåda 🙂
Vi är 3 vuxna och två barn och vi ligger på runt 10000kr i månaden. Jag storhandlar på Willys varje vecka men sen ryms även all utemat i den budgeten som snabbt drar iväg på 5 pers. Älskar rabatter, extrapriser och att fynda och är jätteduktig på att handla smart. Skriver matlistor osv MEN, jag har aldrig riktigt sett poängen med att snåla på matpengar. För oss är det viktigt att äta bra mat och kunna unna oss snabbmat eller det man är sugen på när vi vill. Har man råd ser jag inte poängen över att må dåligt över ”en för stor” matbudget. Varför ligger det prestige i vem som har minst budget?
Mitt bästa tips är att rensa kylen och frysen med jämna mellanrum och laga det man hittar. Oftast blir det ju mat över när man lagar och vips har man 100 påsar med 4 köttbullar, 5 falaflar, en schnitzel och lite broccoli. Jag brukar steka alla udda grejer, koka pasta, ris eller potatismos och så får alla plocka av ”buffén”. Samma med grönsaker, släng i alla småsnuttar av broccoli, ärtor och haricot verts i en kastrull och servera till. Alla hittar nåt de gillar, man blir av med det som annars hamnar på frysens botten i en evighet och man får en ”gratis” middag. ??
vi är 2 vuxna och 2 barn ( son på 12 år dotter på 8 år.)
Vi sätter in 5000 tillsammans på vårt Ullared kort och det klarar vi oss i princip på.
någon krona extra får vi lägga till om vi köper pizza eller liknande
Jag sätter undan 5000 kr i månaden och vi är en vuxen och ett barn på 11 år. Räcker nästan precis. Utemat går på det kontot oxå .
Oh herre vad lite. Vi lägger en bra bit över 10000, 4 i familjen allt ekologiskt och näruppfött. Men vi reser sällan o köper bara kläder till barnen.
Hej. Tycker den här informationen från konsumentverket var ganska intressant https://www.konsumentverket.se/aktuella-konsumentproblem/privatekonomi/kostnadsberakningar/matkostnader/ tycker det känns som man måste pytsa in mer pengar på matkontot, 4000kr räcker inte längre när man är två vuxna o två barn. Bra planering av måltiderna vore ju bra men det blir ju inte alltid så. Inte så konstigt iaf om det blir 6000kr för mat.
7000 har vi på matkontot per månad men då ingår även hygienartiklar. Uteluncher ingår ej i den budgeten. Det räcker sällan för oss (två vuxna och två barn).
Vi storhandlar ungefär två till tre ggr per månad och stödhandlar en del.
Vi har höjt upp vårt matkonto precis till 6.000kr då vi inte klarade oss på 6.000 hela månaden. Då är vi två vuxna och en 2,5 som är extremt kräsen med mat och enbart äter vissa utvalda rätter och fortfarande har blöjor. I April kommer bebis nr 2 och hoppas vi har slutat med blöjor på 1an då så att vi inte behöver höja ytterligare. Dock är mat något vi unnar oss och hellre lägger lite mer pengar på. 4.000kr la vi på matkontot när vi båda var studenter
Sätter in 8000kr/ månad på Ica-kortet o de brukar ta slut. 2 vuxna o 2 barn 4.5år och snart 3år. Lilla med flertalet allergier så vi äter fritt från lite olika saker. Men räknade på livsmedelsverkest sida o då stämde det väldigt bra med våra matkostnader.
Vi är två vuxna & två barn (6 & 3 år). Vi har länge legat på nästan 7-8000 :- i månaden på mat, men då ingår också mycket hygienprodukter, tvättmedel, blöjor osv. Vi kände dock att det var ohållbart mkt pengar & har de senaste månaderna lyckats dra ner matkostnaderna till 5-6000:-. Jag började jobba efter sommaren & det har lett till mer matlådor samt mindre småätande här hemma ?
Vi har ICAs matkasse varje vecka , varierar från en 3 dagar till 5 dagars. Finns alltid mat hemma och blir alltid mat över till helgen . De kostar oss 2400 i måndagen cirka . De har hållt mera våran matkostnad plus att man får lite tips på recept o variation ??
Vi är 2 vuxna och en fyraåring, vi stoppar in 9000kr/mån på ett kort. Det går till mat och hushåll och alla kläder/skor/skridskor mm till dottern. Vi gör matlådor att ta med till jobbet 3-4 dagar/v. Ibland gör jag billiga storkok och fryser in till just lunchmatlådor- veganska linsgrytor och soppor. I övrigt tror jag vi äter rätt dyrt, älskar skaldjur till helgmåltider. Det här året hade vi som mål att se över matkostnaderna och vi har iaf inte behövt skjuta till några mer pengar i år samt att pengarna räckt till några restaurangbesök.
Jag bor själv och lägger runt 3000kr/mån. En stor del av kostnaden är att jag valt bort att laga ca 90% av mina matlådor utan istället köper god, nyttig vällagade lunchlådor från en tjej med eget företag 🙂
Max 2500 inkl hygien, toapapper, tvättmedel etc. Två vuxna, äter mycket vegetariskt och ”lyxar” till det med närproducerat svenskt kött någon gång i veckan. Veckohandlar och gör matlistor utifrån veckans erbjudanden på den närmaste stormarknaden. Funkar jättebra och är en fröjd att se att allt i kylen används och också så klart att se den proppfull precis efter handling, haha!
har ingen riktig koll på exakt hur mycket vi spenderar på mat varje månad ?men alldeles för mycket.
Hittade ett väldigt inspirerande konto på ig, levabilligt. Så jag har tänkt om och istället för att handla för en månad framåt som vi tidigare gjort så handlat jag för en vecka istället. Då förbereder jag veckans matschema och handlar endast det vi behöver för den veckan. Känns som att vi handlar mycket smartare nu Iaf. Fast jag bor med en småätare som älskar fyllda kylskåp o frys?
Vi sätter över 3500 per månad för oss två 🙂
Oj vad skönt o läsa vad andra lägger för summa för mat varje månad! Då jag själv känner att pengarna för just mat bara rinner iväg. Jag o min man har alla pengar gemensamt, gör inte skillnad på några utgifter oavsett vem som tjänar mest/minst. Vilket vi trivs bra med. Vi lägger runt 4500-5000 per månad och då med mat och blöjor. Har en treåring och en snart ettåring. Ingår toapapper men övriga förbrukningsvaror handlar vi alltid i Ullared för ”andra” pengar
Vi är två vuxna och har ett matkontot på 3500. Vi kommer nog höja det snart för det räcker inte riktigt. Att veckoplanera är bästa tipset för att få det billigare. Jag delar vår matsedel i bloggen varje måndag ?
Annars ”husmorsknep” som att baka eget bröd, köpa ost på bit och riva själv och liknande som tyvärr tar mycket tid.
Vi är två vuxna och två små barn, 2,5 år och 11 månader, och lägger drygt 6 000 kr i månaden på mat inkl blöjor och liknande.
Så skönt att läsa att andra också lägger mycket pengar på mat.
Känns inte som att våra ca 9000 per månad för mat, hygien, städ till fyra vuxna (jag och mannen och ”barnen” 20 och 18), en 10 åring, en katt och två kaniner är så himla mycket. Väldigt sällan som vi äter utelunch eller hämtmat.
Planerar maten för en vecka i taget utifrån vad som finns hemma och erbjudanden i butiken. Mycket eko.
Mycket vego men med köttkompletering till 20-åringen. Mycket halloumi och feta till oss andra. Säkert 500 på bara ost varje månad ?
Vi har ett matkonto på 6000kr/mån och vi är
Två vuxna och två barn(2&4 år).
Då är alla hushållsartiklar, blöjor, välling osv inräknat. Vi gör matlista för kommande vecka varje söndag och veckohandlar därefter så man slipper småhandla i onödan. Brukar även kolla reklambladen för att se om man kan göra matlista utifrån butikens erbjudanden.
Tror planering är A o O, matsedel och veckohandling är bra, tror det blir både nyttigare o billigare ??
Sen tycker jag att mat har blivit mycket dyrare, man kan ju bestämma matsedel efter vilka varor som det är extrapris på med…
5-6000. Inklusive utemat.
Ca 3500:- i månaden för två vuxna och en 5åring. Jag hatar att handla så försöker tvåveckorshandla. Skriver matlista men tex mjölk, fil och så får vi fylla på med nån gång under de två veckorna. Känns som vi äter samma jämt och fantasin tryter och det ska gå snabbt när vi kommer hem… försöker variera kyckling, fisk och kött och veg ibland med det gillar oftast bara jag. Bunkrar lite vid bra kampanjer men unnar oss en del onyttigt ibland också. Storhandlar på Willys då det blir billigast, köper en del ekologiskt och försöker alltid köpa svenskt kött.
Vi är två vuxna och två barn (6 och 3,5 år) och vi gör av med 8000-10 000 kr per månad för mat. Men vi prioriterar bra och god mat, även om det ibland inte vore fel med lägre matkostnader..
Mitt bästa tips! Ät mer veganskt/vegetariskt 🙂 Vi föräldrar är veganer sedan typ 2 år tillbaka nu och vår dotter äter veganskt/vegetariskt och vi har typ halverat våra matkostnader. Nyttigt och billigt 😀
Ca 1000 kr per vecka på 2 vuxna och 2 mindre barn. Köper en del men verkligen inte allt eko.
Försöker planera mat efter säsong och köper kyckling /kött på kampanjer samt när det är billigare på kort datum. Mkt eko kött säljs med kort datum eftersom det sällan säljs slut i vår butik!
Sen 1-2 dagar vegetariskt.
Sen går det nog runt 1000 på lunch/hämtmat. Snittar på runt 5500 i månaden beroende på hur mkt uteluncher det blir…
Vi är två vuxna och en treåring och lägger väl ca 4000-4500 varje månad på mat och allt annat som köps på Ica maxi och beställer även mat en dag i veckan. Vi har ingen matbudget utan tycker väl att det får kosta vad det kostar att äta liksom. Vi äter bara vegetariskt hemma och försöker att bara handla en gång/vecka och det håller väl nere kostnaden rätt bra. Och så tar vi med matlåda till jobbet för att inte behöva lägga onödiga pengar på lunch på stan.
Jag och min man dumpstrar ungefär 80% av allt vi äter och ytterligare 10% plockar jag i skog och mark (svamp, bär, frukt och vilda växter). Så vi är två vuxna och lägger ungefär 250-800 kr i månaden på mat. När vi väl handlar så handlar vi mest varor som är nedsatta i pris pga utgående sortiment/kort datum. Det som annars skulle slängas. Innan vi började med detta la vi jättemycket pengar på mat och småhandlade mycket. Först nu har jag insett hur lätt det är att äta för inga pengar alls i det överflöd vi lever i.
Tack för en toppenblogg ?
Ser fram emot den listan!
Vi spenderar väl mkt pengar på just mat, tycker jag, uppskattningsvis 10000kr/månad, då är typ viner och alkoholhaltiga drycker och restaurangbesök ej inräknade. Riktigt dåliga på vanlig husman och storkok, önskar att vi blev bättre…
Vi är 2 vuxna och 3 barn (var av 2 blöjbarn och ena som ammas) och lägger 8000 varje månad. Det räcker till blöjor, hygien och mat till i princip alla måltider förutom barnens lunch på vardagarna som de får på föris!
2 vuxna 2 barn på 3 o 5 år. Vi ligger mellan 8000-10000 varje månad?
Samma för oss. Jag vet inte vad vi gör för fel. Har matsedel och handlar efter erbjudanden. Vi är 2 vuxna och två barn, 5 år och 8 mån. Försöker tänka men man måste ju ha av alla delar. Frukt, och grönt, lagar bra mat från grunden. Men hade verkligen velat få ner kostnaden till iaf 6000 per månad så ser fram emot tips ?
Kul att ni fått till middagsrutinen så att ni kan äta tillsammans. Vi äter också vid 18.
Angående matbudget vet jag faktiskt inte hur mkt vi lägger. Förut satte vi över 5000kr på Ica-kortet när vi bara var två, men nu handlar vi så spritt så ör dumt att ha pengarna låsta hos en kedja. Vi jr 15000kr per månad på ett gemensamt kort istället som går till allt gemensamt. Typ mat, fika, gemensamma aktiviteter, barnkläder m.m. Fast nu på slutet har det blivit som för er att pengarna tar slut så vi får nog öka upp några tusenlappar.
Glömde att säga att vi köper inget kött eftersom jag får en hel älg av min pappa varje år. Blir bara lite kyckling och lax ibland. Hade vi inte haft hela frysen med kött hade vi nog lagt mkt mer på mat.
Vi är alldeles för dåliga just med matkostnader. Vi är 2 vuxna och 2 barn (2 & 4 år) det går minst 8000:- i månaden men oftast mer? det är lite för många småhandlingar men framför allt lite dyra matvanor.. ungarna äter alldeles för mycket prosciutto och gruyere??
Vi är 2 vuxna och tre barn (4 år, 9 år och 13 år) och vi har 8000kr i matkostnad varje månad. I det ingår också hushållsartiklar tex toapapper samt förbrukningsvaror som schampo/balsam, hudvård, tvättmedel osv. Det blir alltid tajt sista veckan men det går.
Vi lagar den mesta maten från grunden, mycket vegetariskt, så mycket svenskt, närodlad och ekologisk mat som det går men vi väljer ibland bort det.
Vi försöker veckohandla och planera maträtter för en vecka men det blir ändå en del småhandlingar… suck!
Och det är STOR skillnad nu när de två äldsta är sådana matvrak plus. För tre fyra år sedan lagade vi betydligt mindre mat till varje måltid. Tänk när alla tre kommer upp i tonåren!!!
Så fort det är bjudning eller födelsedagskalas så spricker budgeten. Trots att vi försöker tänka till och välja sådant som håller nere kostnaderna.
Tips! På Stora Coop i Åkersberga har de blivit jättebra på att sälja ut mat med kort datum. Man lan nästan alltid hitta kyckling, köttfärs, mozzarella, mejeriprodukter etc för minst 50%, och ska man inte äta det direkt går ju väldigt mycket att frysa ner! Bra för plånboken och miljön! Och handla efter säsong, nu är ju rotfrukter typ gratis, så då kan man ju köra på det iställetför dyra tomater typ..
2 vuxna och 2 barn 6 år och 3 år, har 8000 kr i matbudget. Åh vad glad jag blir när jag läser att ni äter tillsammans med Elsa.
Vi är 2 vuxna och 4 barn och vi brukar snitta på 5000 aldrig mer än 6000. Vi handlar mat för 10 dagar. Skriver matlistor. Handlar på Willys och passar på att köpa när de har bra erbjudanden. Vi fiskar själva och har oftast en låda med fisk i frysen.
Som många andra skriver så matplangering. Gärna två veckor i stöten men isf en vecka. Laga upp det ni handlar o planera efter extrapris er. Köp tex storpack på färs o laga två olika rätter. Fundera över vad det är som gör att ni behöver småhandla. Är det tex mjölk eller frukt som ofta är slut? Då kanske det går att köpa en extra liter vid storhandling o på så vis undvika en småhandling där onödiga saker slinker ner i korgen. Vi handlar ofta på nätet i hämtar i butik. Går ju utmärkt att göra på tex bussen, när man inte är hungrig o supertrött. Då är det enklare att hålla sig till planen.
Jag o sonen på 10 år som bor hemma på halvtid gör nog av med ca 2000 kr i månaden på mat (inkl hygien/städ/tvättartiklar) i månaden. I den pengen ingår inte hämtmat och fika på stan ?
Spännande att läsa om hur andra har det! Vi är 2 vuxna och 2 barn (3,5 & 1 år) och handlar för 1000-1500/vecka. Då är det alla hushållsartiklar som toapapper och blöjor också. MATLISTA! Är mitt bästa tips. Och att inte orka handla hahaha. Jag brukar bli lat och då tvingas hitta på något av typ En burk tomat och lite vitlök haha.
Vi är två vuxna här hemma (fram tills i juli iallafall då bebis i magen är beräknad att komma, är en vecka efter dig ?) och vi sätter in 2500:- var på vårt matkonto varje månad. Ofta räcker det alldeles precis lagom till vi får lön igen. Vi äter dock ganska dyr mat. Väldigt mycket ”fint” kött och sånt..
Vi lägger 5000-6000 kronor per månad, två vuxna och två barn (5 veckor och 20 månader) så går ju en del på blöjor. Vi köper även rätt mycket lotion, schampoo osv i mataffären. Vi håller ner så gott vi kan genom att nästan enbart veckohandla, göra matlista och försöka att inte slänga ned nåt som inte står på shoppinglistan!
Vi lägger alldeles för mycket, brukat sätta in 6000-7000 varje månad på vårt matkontot men brukat vara till barnbidraget kommer ungefär. Då är vi två vuxna och tre barn (10,8,3) men försöker alltid köpa bra råvaror om vi ska skylla på något…haha.
Vi lägger in 4000kr varje månad på två vuxna. Räcker ibland, ibland inte. Tar även från det kontot om vi kör på hämtmat någongång.
Tips på att hålla nere kostnaderna är väl inget sensationellt direkt. Enkelt, köp mer vegetariskt! Bönor och rotfrukter ?
Vi lägger 6000:- till matkontot varje månad men håller aldrig budgeten. Vissa månader går det upp mot 8000:-. I vår familj är vi 2 vuxna och 2 barn.
Vi handlar 2 gånger i veckan alltid. Och gör matlista efter erbjudanden. Tror vi gör av med 5000 ungefär per månad för 2 vuxna och 1 barn. Känner dock ingen stress över kostnad då jag tycker det är viktigt att handla bra råvaror. För mej är mat en så viktig del av livskvaliteten! Det jag alltid ser till är att laga all mat själv, inte så mycket äta ute eller halvfabrikat.
Vi är 2 vuxna och 2 barn, 4 och 6 år. Vi sätter undan 6000 kr varje månad. Det räcker till mat, tvättmedel, toapapper och sånt. Försöker laga av det vi har i frysen och handla vid extrapriser.
Gör en matlista, gärna två veckor i stöten, försök gör listan efter vilka erbjudanden som finns. Sen får man naturligtvis kompletteringshandla ex mjölk.
Baka ert egna bröd, tekakor är gott och går snabbt att göra ?
Handla inte hungrig.
Jag och min sambo har sedan vi flyttade ihop för ca 10 år sen lagt 2000 kr var på mat. I det ingår också toapapper, tvättmedel, tvål, kattmat osv. Det är dock inte alla månader som det räcker så vi behöver föra över mer pengar. Vi försöker planera genom att skriva en lista med olika maträtter som vi sedan handlar till. Går bättre vissa månader än andra 😉
Vi har delas ekonomi. För över ca 8000 varje månad till ett gemensamt konto vi båda har kontokort till. Från de kontot köper vi Allt till hushållet, mat, kläder till barnen osv..
Vi brukar göra åt mellan 4000-5000kr ungefär.
Nu när vi har en liten hemma något mer om man räknar med blöjor och sådant där.
Bästa är när man bestämmer innan vad man ska laga.
Vi brukar ofta kolla typ vad som är på extrapris och köpa hem och ha lite o frysen. Typ lax, färs, kyckling m.m.
Sen planerar vi vad vi ska laga. Och ofta försöker vi göra storkok så man fryser ner lite också. Typ köttfärssås. Och då fryser vi ner köttfärssås till typ 4portionwr som vi sedan kan ta upp, koka pasta och ha som matlådor.
Nu har vi även försökt göra soppa en gång i veckan och där kommer man undan lätt på kostnaderna! ?