Jessica Lagergrens

Löjrom på chips – recept

En otroligt härlig förrätt eller före-middagen-tilltugg är salta potatischips toppade med bland annat löjrom och Smetana. Det är superenkelt och fy tusan så gott det är. Jag brukar inte snåla med löjrommen när jag gör den här förrätten, men där får man ju helt enkelt rätta munnen efter plånboken så att säga. Det fungerar nog minst lika bra med finkornig rom men jag älskar verkligen löjrom.

Till cirka 5 personer
Du behöver: 

1 påse lättsaltade chips. Gärna lantchips då dessa inte blir ”blöta” så snabbt.
200 gram kalix löjrom
1 burk Smetana
1 citron
1 knippe dill
1 rödlök
Salt
Peppar

Gör såhär: 
Lägg ut alla chipsen på ett stort fat. Blanda Smetana med lite salt och peppar. Klicka ut små klickar av Smetana över chipsen, det behöver inte vara så noga. Klicka sedan ut löjrommen på samma sätt. Finhacka rödlöken och sprid ut den. Släng ut lite dill över allting och pressa lite citronsaft över. Klart! Ett tips är att göra det precis innan gästerna kommer så att chipsen inte blir blöta och soggiga.
IMG_4865Mums!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. jessicalagergren

      Åh, ja det kan jag tänka mig är härligt om man gillar tryffel! ^^ Jag älskar inte det, hehe. Kram J

  1. Ebba

    Det där ser verkligen sjukt gott ut! Har sett det på flera ställen innan och blir mer och mer sugen att prova varje gång. Blir till helgen!

  2. Sanna

    Heeej! Jag har en förfrågan ? om lusten skulle falla in hos dig, att skriva ett blogginlägg som handlar om ditt & Ibbes båtliv. Hur ni fixar i båten inför sommarn, favoritställen ni åker till osv! Jag älskar ju åka ut med båten lika mkt som ni och nästa sommar ska vi leta efter en större ☺️ skulle va kul och höra om både dina & Kapten Ibbes tankar om han skulle få gästspela lite i bloggen ⚓️ kram från björköfjärden i norrland!