Jessica Lagergrens

Vabb/vobb – igen och fortfarande

Jag fick hämta hem en febrig Elsa från förskolan förra veckan och hon har haft lite feber till och från sedan dess. Igår var hon helt feberfri och pigg så vi tänkte att det var dags för förskolan idag igen. Tills jag hämtade henne när hon vaknade imorse. Hon kändes varm och mycket riktigt, feber – igen. Är det bara jag som tycker att just feber är lite läskigt? Det kanske sitter i från när man själv var liten och sjuk med feber. Jag minns det som så himla obehagligt. Elsas feber ligger strax över 38 och jag undrar varför hon har det. Hon har inga andra symptom.

Nu har jag ringt husläkarna och vi kunde avvakta en dag till med feber utan att uppsöka läkare. Hon är inte påverkad av febern direkt mer än att hon är lite pipig. Det blir till att jobba när Elsa sover sin lunchvila och sedan hela kvällen. Hur delar ni upp vabb hemma hos er? Jag tycker att det är så himla svårt att planera mitt schema när det blir vabb hela tiden. Det känns verkligen som hela tiden. Elsa har varit krasslig till och från jättelänge nu och när hon är frisk så är Alice och Philip hängiga. Vid vilken ålder slutar de vara förkylda var och varannan vecka? Nu ska jag äta frukost (en nyttig sådan), jag har ätit onyttigt sedan i torsdags och det känns i hela kroppen.
plle

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina

    Min kille är 3,5 år nu och han blev sjuk i början av augusti några dagar men har varit frisk sen dess. Minns dock hans första halvår på förskolan…. vill inte skrämma dig haha men tror han gick 1 eller 2 heeela veckor. Var annars alltid borta minst 1 dag i veckan. Jag pluggade då och kunde inte direkt vabba för då missade jag en massa så min sambo fick ta det stora = inte så mycket pengar. Men vad gör man 😛 när jag fick jobb sen så delade vi upp dagarna. Sambon tar mån- tis, jag tar ons-tors. 🙂 sen kanske det sker något undantag ibland. Ni kanske kan synka familjerna och att t ex varje torsdag så måste du och Angelica jobba ? ? Vabbträsket är ju inte kul för någon, håll ut det kommer bli bättre ?

  2. Therese

    Sen starten Av förskolan i augusti så har barnen varit sjuka varannan vecka ungefär. Så synd om dom och även väldigt stressigt för oss föräldra men bara till att gilla läget.
    Vi delar hyfsat lika på vabb.

  3. Anna

    Här vabbar vi varannan vecka ungefär sedan Föris start i mars. Under sommarlovet (8veckor) var han inte sjuk en enda gång. Älskar inte Förisbacillerna direkt, men bara att stå ut tyvärr eftersom han behöver vara där när jag jobbar. Jag o gubben delar hyffsat 50/50 på VAB, det tackvare att gubben kan Vobba annars hade nog jag få ta det mesta. Krya på sig till Elsa ?

  4. Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

    Jag har aldrig oroat mig själv vid feber. Tycker däremot magsjuka är värre, fått panik varje gång.
    Finns dock två tillfällen när jag varit oroad. När sonen hade feber efter förlossningen och trots påtryckningar av mig fick jag inget gehör. Fick inte ta tempen och fick inget gehör. Tog mig hela natten att oroa mig tills jag bad om att få ta en dusch. Fick en syrlig kommentar om att ”Hur ska du kunna vara mamma, om du inte ens kan duscha när du har en bebis”. Till saken hör att duschrummet var öppet för alla, jag ville inte lämna sonen ensam. När jag motvilligt fick hjälp med passning så kom jag ut och får ”skäll” för sonen har feber varav jag svarar att ”DET har jag ju sagt hela natten”. Sänkan togs och sedan när jag och min mamma med sonen var i cafeterian på sjukhuset kom personal springande och tog tag i baljan för att berätta att han hade för högt CRP och en kraftig virusinfektion och skulle till neonatalen. Det var inte lätt att springa efter oförlöst… Han fick ta ryggmärgsprov och fick antibiotika intravenöst i 2 veckor.

    Förra året fick han en skelettinfektion då nästan 11 år gammal. Då var jag också rädd. Helt blek var han och låg sjuk och stilla på sjukhuset med antibiotika intravenöst i 1 vecka. Fick inte gå utan kryckor på 8 veckor och åt antibiotika lika länge.

    Det är enda gångerna feber skrämt mig, så förstår er som är rädda för just feber.

  5. Anne

    Hej, om ett barn har feber av och till utan förkylningssymtom kan man behöva utesluta urinvägsinfektion. Då behöver man försöka fånga ”ett kastat prov” alltså låta barnet springa fritt och fånga upp i ett rent glas eller nåt, man kan inte ta från blöja. Bäst är det att ta på morgonen, om man är lite snabb innan barnet kissar precis efter att det vaknat. Det är ingen höjdare att försöka göra det på vårdcentralen.

  6. Maria

    Vår lilla tjej var sjuk typ varannan vecka de första månaderna hon började på förskolan. Nu efter sommaren har vi varit så mycket mer förskonade från vabb vilket jag tror beror på att hon nu är mer van vid dagisbasillerna 🙂 (peppar peppar ta i trä att jag inte jingsar något nu bara..)

  7. Kajsa

    Jag har hört att man ska räkna med minst 10 former av infektioner de första 6 månaderna på föris :/ Det är mycket och supersvårt att hantera i ett schema med två heltidsjobb. Vi försöker ha inställningen att ”ja, det är skit men vi vet ju att det troligtvis händer rätt ofta och det är bara en period i livet”. Sedan får den med mest ork och minst deadlines vara hemma. Alternativt är vi hemma varannan dag.

  8. Carin

    Vi är ganska nya i vabsvängen, dottern har bara gått på förskola sen i augusti, så vi provar oss fram lite. Än så länge tror vi att varannan dag passar oss och är strikta med det även om det innebär att vi måste boka om möten. Vi har bestämt så för att det inte ska bli en ”tävling” om vems jobb som är viktigast. Det kommer ju komma en dag då det inte funkar men än så länge funkar det och känns bra för oss båda.

  9. Alona

    Vår större kille som är snart 4, började sluta vara förkyld så ofta runt 3 års ålder . Håll i er , det blir bättre! Kramar !!!

  10. Jennifer D

    Vi är jättedåliga på att dela upp det just nu, jag är sjukskriven och sambon har relativt nytt jobb så vi har försökt plocka in extrahjälp från min farmor. Vilket i 9 av 10 fall funkar då hon är pensionär, men när det inte funkar så får sambon vabba.

    Btw, tusen tack för skrattfesten jag fick till dagens frukost. Älskar när ni sitter alla fyra och poddar <3

  11. Lisa / livet från den ljusa sidan - en reseblogg

    Hatar när de har feber. Tror de är dödssjuka.

    Vi delar 50-50. Ganska ofta halvdagar också – så missar man inte allt. Om en kör 6.30-12.30 och en 13-18 så räcker det med lite extra hemma/på kvällen för att inte halka efter i jobb – och så kan vi styra efter möten och annat.

    Krya på sig! (Blir nyttigt intag här med idag)

  12. Sofia

    Första terminen för barnen brukar det vara väldigt mycket vabb. För många är det halvatiden. Men efter en termin brukqr det bli bättre och barnen har vant sig lite mer vid de nya basiluskerna. Sen är det ju bättre när det är varmt ute och man är ute mycket på förskolan.

  13. Annica

    Feber är bra, kroppen gör sitt jobb och kämpar mot virus/bakterie. Undviker febernedsättande in i det längsta. Dels ger det fel känsla av att må bättre = vilar inte lika mycket eller alls. Känns inte vettigt. Dessutom är som sagt febern kroppens sätt att kämpa emot virus/bakterie = tar du bort febern så tar du ju även bort den funktionen. Ingen, känns inte vettigt. De till exempel:
    http://www.barnakuten.nu/barnsjukdomar/jhjalp-mitt-barn-har-over-40-graders-feber/

  14. Ingeri Ibohm

    Små barn kan inte bilda antikroppar, därför smittar dom varandra hela tiden. På Förskolan är det många barn! Inga barn borde vara på Förskolan före 3 års ålder.