Jessica Lagergrens

Så ska jag göra när jag har nått min målvikt

Jag har fått en del frågor om hur jag tänker kring min vikt och mitt sätt att leva när jag väl har nått min målvikt. Hela tanken med att ge mig själv ett helt år för att nå min målvikt var att jag ville ändra min livsstil. Det handlade inte om någon diet som jag ”skulle hålla på med” tills målvikten var nådd, utan att hitta ett sätt att leva men samtidigt kunna gå ner i vikt. Nu har jag inte nått min målvikt under det här året (mitt första mål var egentligen att gå ner 20kg och det har jag ju passerat) men för att nå en ”hälsosam normalvikt” så behöver jag gå ner ytterligare ca 10kg. Det får ta sin tid tänker jag.

Jag har blivit lite av en expert på att gå ner i vikt och visst skulle jag kunna droppa nästan ett helt kilo i veckan – om jag ville det. Men jag vill hitta ett sätt att leva som är hållbart. Jag vill äta nyttig och hälsosam mat men unna mig godis ibland och i begränsad mängd. Vissa dagar tänker jag tillåta mig att inte räkna points över huvudtaget för ärligt talat så spyr jag på det ibland. Att alltid behöva tänka på vad man stoppar i munnen kräver en jävla disciplin och ibland skiter jag bara i det.

Jag har fått väldigt mycket stöd genom den här viktresan. Dels från familjen men även utomstående personer har hört av sig och erbjudit sig hjälp och stöd. En sådan person är Isabelle som driver företaget Bellivia. Jag fick ett mail från henne där hon ville erbjuda mig coachning online och jag tackade ja. Hon har bland annat gett mig små uppdrag under ett antal veckor, både mentala och fysiska. Hon har varit till väldigt stor hjälp för mig och jag är så glad att hon hörde av sig. Nu har jag fått en rabattkod så att ni får 15% rabatt på hennes tjänser, koden är: lagergren15 och gäller till och med 31/12 2016. Isabelle och Bellivia kan hjälpa till med bland annat kostanalys, kostprogram och kostrådgivning. Isabelle är utbildad kostrådgivare och en riktig klippa. Om ni känner att ni behöver en kickstart och en person som stöttar och peppar, kontakta henne, jag kan varmt rekommendera det.

Jag kommer att fortsätta ta hjälp utifrån för jag tror verkligen inte på att ensam är stark. Jag är inte expert på vare sig kost eller hälsa och jag tar gärna emot all hjälp jag kan få. Jag vet också att jag behöver jobba en hel del på min insida för att bli tillfreds med mig själv. Min kropp är mitt skal och skalet och själen hänger inte alltid ihop. Jag vill jobba mot att vara stolt över mig själv inifrån och ut, precis som jag är, utan prestation.
fore_efter_viktminskningLite mer än ett år mellan bilderna. Jag kommer att fortsätta kämpa och nu ska jag bli ännu starkare. Jag tror att det skiljer cirka 25 kilo (kanske mer) mellan bilderna.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Josefin Bengter

    Så otroligt bra jobbat! Ska skriva ett arbete om det här med att gå ner i vikt efter förlossningen och vad man erbjuds som kvinna! Fick du tips och råd angående detta? Heja dig!

  2. Sofie

    DU är verkligen en av mina största förebilder! Både du och din syster inspirerar mig så mycket! Jag har precis börjat min resa mot ett hälsosammare och mer balanserat liv, och mycket av min inspiration kommer från dig!
    Stor kram! Och fortsatt lycka till på din resa – du är verkligen GRYM!

  3. Ida

    Ingen vet egentligen något om någon annans kropp och jag försöker hålla mig ifrån att kommentera andras kroppar men blev för brydd av det här. Du säger att du har tio kilo kvar till hälsosam vikt, enligt vem? Om du inte är ruskigt konstigt byggd med stor tung böld på baksidan bör väl senaste bilden passa perfekt in i hälsosam vikt? Sen att en vill se ut på olika sätt är fine, men att inte kalla din nuvarande vikt för hälsosam tycker jag känns konstigt, är hälsosamvikt alltid lika med tunn/smal? För det stämmer ju inte, vi är alla olika byggda och har olika grundkroppar.

    1. jessicalagergren

      Hej Ida. Det jag utgår från är att ligga på normalvikt när det kommer till BMI. Och för att göra det behöver jag gå ner cirka 10 kg till. Jag strävar inte efter att vara ”smal” utan vill vara hälsosam. Kram J

  4. Tua

    Så grymt bra jobbat!!! Blir helt lycklig av att se hur långt du kommit under detta år, att gå ned i vikt på ett hälsosamt vis. Du är en sån fin människa Jessica, du inspirera mig verkligen! Du är så jäkla duktig! Hejjakram till dig!

  5. Josefine

    Shit så coolt Jessica, älskar att du är så smart och ser så bra utifrån på dig själv om du förstår. Ingen kroppspress men hälsosamt och du är SÅ fin!

  6. Evelina

    Herreguuuud vad grym du är!!
    Blir så glad av att du inte bantar utan faktiskt tänker långsiktigt – vilken förebild du ÄR!
    Om man kan vara stolt över nån man inte känner så är jag det över dig haha,
    Stor kram!

  7. Therese

    Wow! Bra jobbat! Vet själv hur det är!! Gick igenom liknande resa för några årsen. Men… Blev gravid, sket i allt och nu står jag här igen och måste gå igenom den resan igen!! Suck… Men de är va de är och jag har själv satt mig i situationen och kan bara själv ta mig ur den!

    Blir inspirerad av dig! Har följt dig i ca ett år nu! Jätte bra jobbat!