Jessica Lagergrens

Sommarträning – steg för steg

Sedan Angelica och jag har blivit helt träningstokiga så letar både hon och jag efter roliga träningspass i sociala medier. Förra veckan skickade Angelica över en skärmdump på ett sommarpass som Karin Nordin från tidningen ShapeUp har gjort. Vi bytte ut en av övningarna + att vi sprang 1 km istället för 7 km som uppvärmning. Det går ju att variera det här passet i oändlighet men såhär ser passet ut:

– Löpning valfri distans som uppvärming.
– Plankan: 1 minuts jobb, 30 sekunders vila, 3 repetitioner.
– Dips: 20 sekunders jobb, 10 sek vila, 8 repetitioner.
– Jägarvila: 45 sekunder, 3 repetitioner.
– Burpees: 20 sekunders jobb, 10 sek vila, 8 repetitioner.
– Rumplyft: 15 lyft, 3 repetitioner.

Har ni tips på några roliga träningspass som vi borde prova? Imorgon bitti ska vi springa pass nummer 3 i 5k-appen. Jag älskar verkligen det upplägget! Springa, gå, springa, gå, springa.
plankanPlankan! Riktigt riktigt jobbigt.
dipsDips! Jag älskar träning som man kan göra på sin egen baksida.
jagarvilaJägarvila! Det minsta jobbiga i det här passet tycker jag. Jag har väldigt starka ben.
burpeesBurpees! När man tror att man hoppar sitt högsta… och så har man knappt lämnat marken.
juckRumplyft! Så skönt för ryggen och höfterna. Den här övningen borde jag försöka göra varje dag för att stärka upp stjärtpartiet.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Gabriella

    Ladda ner fmtk appen! Älskar den! De är löpning, styrka och rörlighetsträning. Inga redskap krävs. Älskar er podd och är så glad att jag inte har hittat den förens nu, för då har jag massa gamla avsnitt att lyssna på. Kraam

  2. Tessan

    Med två små barn hemma kör jag alltid korta men intensiva pass. Ex burpees, squats, hoppa upp på en låda, armhävningar, utfall ex. Gärna så flåset kommer igång! Igår körde jag 18-15-12-9-6-3 av burpees, squats & kettlebell swing (TIPS: köp en kettlebell! Går att använda till SÅ mycket) & blev helt slut!

    Ni som tränar mkt tillsammans med kan ju dra nytta av varandra, ex bära varandra vissa sträckor, gå skottkärra, ex ha som mål att köra 100 burpees tillsammans & så turas ni om att köra så mkt ni orkar, sen byter ni med varandra 🙂 Älskar förövrigt burpees, hehe.

  3. Cecilia.

    Ni är så grymma och jag blir så inspirerad! Jag har sedan några veckor tillbaka kommit igång själv och älskar att läsa och se bilder på ert härliga förhållningssätt till träning. Keep up the good work, jag hakar på från distans 🙂

  4. Hanna

    Gud va grym du är! Blir inspirerad! Träning behöver inte vara dryg utan den ska va lättillgänglig och kul! (Iallafall efteråt ?)
    Tips: FMTK appen!!! Världens bästa träningsapp, de är försvarsmaktens å dom visar exakt övningarna och det finns färdiga program långa/korta tuffa eller enklare! Ladda hem den! Kraaaam

  5. Hilda

    Måste tipsa om min grymma träning som jag kör rätt ofta. Perfekt när man har småbarn. River av passet fort och är helt slut efter.
    Tabathatimer och sen köra alla övningar max 20 sek, 8 repitioner.
    Burpees, dips, explosiva utfallssteg(hoppa och byt ben), mountainclimber(plankan och spring med benen typ), fällkniven och T-armhävningar.
    Ge allt i alla 20 sekunder.
    Tycker ni är grymma. Massa kramar