Jessica Lagergrens

Babysim innan hon fyller 1 år

Jag gick på vattengympa för gravida när jag var gravid med Elsa och det var så skönt. Vi var ett helt gäng kompisar som hoppade runt med våra magar i bassängen och nu vore det så himla roligt att gå på babysim med samma gäng. Jag har kollat upp det och det finns där jag bor, men det är ganska dyrt. Har ni andra som har barn gått på babysim? Var det värt pengarna? Elsa äääälskar att bada och gör det ofta i badkaret. När vi var i Åre badade hon i en pool för första gången och hon är verkligen som en liten fisk i vattnet. Eftersom att vi är mycket på båten under sommaren har vi även övat med flytväst på i badkaret, haha. Den fungerade finfint och Elsa var väldigt nöjd med att kunna flyta.
FullSizeRender-33Min lilla badfisk! Jag brukar hälla upp vatten i en liten balja som hon får plaska i med händerna och det tycker hon också är superkul. Hon har vattenvana men jag tänker att det är mer än bara vattenvana de får om man går på babysim? Jag tycker att det är väldigt mysigt att göra aktiviteter tillsammans med Elsa. Nästa vecka ska vi på mamma/barnträning och när hon var mini gick vi på mamma/baby-yoga. Jag tycker att det är superbra att det finns barnpassning på gym, men snäppet bättre är ju att kunna träna tillsammans med barnet.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda

    Jag är utbildad babysim-instruktör och jag kan säga så här, ni som åker mycket nåt, kör på babysim! Kolla upp och jämför, men självklart ska ni gå på det. Såg att någon mer hade skrivit att ni borde försöka att gå båda 2 och det är ett väldigt bra råd. Meningen med babysim är ju att få ”vattenglada inte vattengalna barn” dvs barn som är trygga i och vid vatten, som vet vad de ska göra om de ramlar i och som vet att man får inte hoppa i innan mamma eller pappa sagt ok!
    Har du frågor så får du gärna maila! Lättare att svara på frågor via mail, kan ge många fler konkreta svar då!

    Älskar förresten tvillingpodden, ni är brillianta!!

  2. Susanne

    Tycker absolut det är värt pengarna!
    Vi går på Vattenhuset vid Täby centrum varje lördagmorgon. En jättemysig helgaktivitet för hela familjen. Min dotter är 8-månader och har gått sen hon var 4 månader. Hon får nu i steg 2 lära sig att hoppa från kanten och dyka ner under vattnet (när vi håller i henne). Hon simmar gärna under vattnet och uppskattar sångerna som sjungs i poolen. Tror att det är jättebra att barnen får vattenvana från tidig ålder.

  3. Emma

    Jag tycker inte att det är värt pengarna, man lär sig inte direkt något mer än hur man håller barnet o blir lite tryggare med barnet i vattnet MEN tycker absolut att ni kanske i erat kompisgäng kan gå o bada med de små en bestämd dag i veckan under en månad eller två 🙂 kolla bara upp ifall badet antingen har en speciell dag ellrr pool som är extra varm

  4. Cathrin

    Många andra har redan beskrivit fördelar och vad en lär sig så det hoppat jag över. Min lilla livliga tjej på snart fem månader älskar det! Det är jättemysigt att bada med henne och jätteroligt att se hur kul hon tycker att det är. Kan verkligen rekommendera det. 🙂

  5. Jenny

    Hej! Tack för en bra blogg! Jag går på babysim med min son som är 7 månader och vi båda gillar det jättemycket. Det märks att han trivs att vara i vattnet och jag tycker det är en väldigt mysig aktivitet att göra tillsammans. Vi kommer nog fortsätta bada med honom när kursen är slut för att försöka bibehålla vattenvanan.

  6. Johanna

    Vi började på babysim när min plutt var 3,5 månad (nu är hon 14 månader). Det är väldigt mysigt! Om det är värt pengarna… Ja och nej. är inte så svåra saker egentligen, men samtidigt så ska man ju komma på alla grejerna också. Mycket sång, lek och nått nytt som för lärandet framåt varje gång. Det jag tycker är bäst, och spm jag tänker måste va väldigt värdefullt för er som är så mkt på vatten, är att de ska lära sig att inte vara räddarn de råkar trilla i utan lugnt vända sig tillbaka åt samma håll de kom från och hållatag i kanten.

  7. Sanna

    Jag gick på babysim med dottern när hon var liten, vi började när hon var 9 veckor och gick tre terminer. Hon är snart 6 år och älskar vatten och har kunnat simma i nästan två år men har samtidigt respekt för vatten både vid hav, sjöar och bassänger. Med sonen som snart är två så har vi inte riktigt hunnit med men vi har varit i badhuset mycket och gjort lite av det som vi gjorde på babysimmet med dottern.
    Jag kan verkligen rekommendera babysim men om det är svårt att få plats eller om du tycker att det är för dyrt så är mitt tips att dra ihop några kompisar med barn i ungefär samma ålder (så att det inte blir för stökigt) och hyra en varmvattenbassäng en halvtimme-timme nån gång ibland.

  8. Alexandra

    Alla jag känner som gått på babysim med sina småbarn är livrädda för vatten nu när de är äldre. De ääälskade vatten som små men tål de inte som 7-8 åringar. En är 14 och tycker fortfarande inte om vatten..
    Men alla barn är självklart olika! Du ska göra de du och ditt barn tycker är roligt 🙂

  9. AM

    Jag kände precis som dig, det vore roligt men för dyrt. Fick det i present av S farfar och oj vad roligt det var! Hade kunnat betala det dubbla nästan 🙂 Bästa är (om ni kan) vara båda föräldrarna med! Vi fick vara två vuxna per barn och det var supermysigt att hela familjen gjorde det tillsammans!

  10. Malin Nilsson

    Jag tycker inte det var värt pengarna!
    Det vi fick lära oss (som iofs var bra) var att för att vänja dom vid att få vatten över huvudet så skulle man blåsa på bebisen panna och hälla lite vatten över huvudet (De hade tvättsvampar så det inte blev så mycket vatten).
    Jag trodde ju att man skulle få lära sig att ha barnet under vattnet (dyka typ) men den kursen vi gick så fick man inte det. Så kolla att det ingår om du vill gå! Tycker jag
    Annars var det mest sånger (samma varje gång) å att man fick plaska runt med bebis. Hade jag kunnat fixa själv. Haha!

  11. Sophie

    Värt varenda öre! Vi började gå med vår flicka när hon var 6 månader (skulle egentligen ha börjat vid 3 månader, men det babysimmet vi anmälde oss till drabbades av översvämning – inte pga poolen, haha, men från vädret, simmet ligger i en källarlokal). Och vi går än idag och vår dotter är idag 1,5 år! Hon älskar det! Vi tänker gå upp till hon ska lära sig simma. Det är både roligt och väldigt nyttigt! Och då tjänar vi inte de stora summorna, men vi lägger ändå pengar på det då hela vår familj och framförallt vår dotter älskar det! 🙂

    Lycka till! 🙂

  12. Tessan

    Vi går på babysim, vår tjej är 5 månader och idag är det dags för 4e tillfället:)
    Jag tänkte som du först, är det verkligen värt så här mycket pengar bara för att hon ska få plaska runt lite i en bassäng, men nu har jag ju förstått att det är så mycket mer än att bara plaska. Dels får hon ju såklart vattenvana, men får även lära sig en massa olika saker (sparka, flyta, dyka etc), men framför allt får vi föräldrar lära oss hur vi ska hantera henne i vattnet och vad man ska tänka på. Kursen har ett väldigt bra upplägg med tydligt syfte, så jag är mycket nöjd att min sambo övertalade mig till detta:) Plus att det som sagt är väldigt mysigt!
    Jag tror inte du skulle ångra dig om ni börjar på babysim:)

  13. Jessica

    Jag gick 2 kurser babysim med min guddotter och det är helt klart värt pengarna. Om inte annat för att det är så mysigt!

    När vi flyttat klart så ska vi boka en kurs till Frejsobärt.
    Tips är att kolla helg och om ni får vara två i vattnet. Vad jag vet så får båda föräldrarna/två vuxna vara med under Vattenhusets kurser och efter att ha gått ensam så skulle jag verkligen rekommendera att gå två vuxna.

  14. Therese

    Jag går på babysim med min son och det är så mysigt att ha en aktivitet tillsammans . Vi går hos trampoolin (alceahuset)
    Och dem bygger babysimmet på 3 steg. Barnen får lära sig att hålla andan, dyka, balans, flyta, ”simma” allt är uttänk och dem får så mycket mer än bara vatten vanan. Jag rekommenderar att boka kursen hos Lena hon är toppen 🙂