Jessica Lagergrens

BB Sophia lägger ner verksamheten

BB Sophia i Stockholm kommer att stänga ner och inte vara verksamt mer. Om 6 månader går det inte att föda barn där längre och jag tycker att det är otroligt tråkigt. Jag hade planerat att föda mitt andra barn där. Angelica födde Philip där och var så himla nöjd med det. Jag blir på riktigt ledsen över att det liksom inte finns en chans i universum att jag får föda där. Inte ens om jag blev gravid idag. Jag var nöjd med BB Stockholm på Danderyd men jag hade verkligen sett fram emot att ha nästa förlossning på BB Sophia. Ni andra som bor i Stockholm och som har fött barn. Var födde ni? Är ni nöjda/missnöjda? På bilden låg Elsa fortfarande i magen och det var sååå många timmar kvar tills hon skulle komma ut. Min förlossningsberättelse går att läsa här i förlossningsberättelse del 1 och förlossningsberättelse del 2. 
imageAnledningen till att BB Sophia stänger ner är att de går back ekonomiskt. Det här är ett sorgens besked, verkligen. Det är Angelicas drömarbetsplats så nu gick ju den drömmen upp i rök också. Så jäkla sorgligt. Jag och Angelica får helt enkelt båda utbilda oss till barnmorskor och starta en egen förlossningsklinik. Så får det bli. Vad tror ni om det?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Rebecca

    Jag födde min son på BB Sophia i okt -14 och väntar nu nummer två. Hade redan bestämt mig för att föda där igen när jag nu fick redan på att det ska lägga ner….jättetråkigt och svårt att tänka om…vart ska jag nu föda :S Jag var verkligen supernöjd med BB Sophia, lugnt och bra ställe och jag hade någon hos mig hela tiden. Dessutom kom det snabbt in en erfaren läkare och sydde mig direkt efter förlossningen samtidigt som typ 6 pers till stod med och kommenterade/hjälpte till! Underbart ställe.

  2. Mary

    Det är ju precis det som ett gäng barnmorskor gjorde: startade en förlossningsklinik som nu hotas att läggas ned! Sprid namnlistan så långt det bara går, få alla ni känner att skriva på. Tänk på att godkänna via mailen sen. Detta får bara inte hända 2016, att en så väl fungerade förlossningsvård slås igen!

  3. Anna

    Jag födde mitt barn på BB Sofia 2014 och var fantastiskt nöjd. Underbara barnmorskor kände mig trygg hela vägen. Kanske har de tagit ytterligare steg i säkerheten efter den tragiska händelsen med mamman som avled. Skulle välja BB Sofia igen. Vet att det finns risker men hur är det då i övriga landet? KS har ju all kapacitet. Men flera anhöriga till mig har blivit opererade där för olika åkommor och ådragit sig väldiga infektioner och nästan strykit med pga slarv. Har även vänner som fått åka flera mil till närmsta sjukhus om de skall föda barn ute i landet. Tycker det är bra med valfrihet.

  4. Iman

    Födde på karolinska i huddinge. Nöjd! Blev neo för min bebis i 1 vecka så är glad att jag födde där alla specialister finns. Duger karolinska för kronprinsessan viktoria så duger det för mig med ☺

  5. Johanna Hjerpe

    Födde min dotter på BB Sophia juli 2014 och var fantastiskt nöjd med allt. De var mitt solklara val till nästa barn, så känna fruktansvärt tråkigt att det inte kommer bli så 🙁

  6. Veronica Alfredsson

    Så jäkla tråkigt!!
    Jag födde min dotter på BB Sophia i oktober 2014 och är nu gravid med lillebror som väntas komma i juni. För två veckor sedan var jag hos min barnmorska och valde BB Sophia som BB även denna gång. Jag kommer hinna föda där tidsmässigt, men jag hoppas innerligt att de kommer ha fortsatt kapacitet att ta emot även i slutet innan de stänger. Jag var sååå nöjd med BB Sophia förra gången jag var där!

  7. Sofia

    Har fött båda barnen på sös. Med andra barnet bodde vi på deras patienthotell i stället för vanliga bb:et. Superbra och jätte fräsht var det med god mat. Kan verkligen rekomendera det.

  8. Madde

    Tyvärr läggs ju även Södra BB ner (de har ju både MVC, förlossning o eftervård). Så det kommer ju att saknas ett otroligt stort antal förlossningsplatser till hösten…
    Jag födde på SöS i november o är jättenöjd med personalen men tycker att de förtjänar en uppfräschning av lokalerna!

  9. Mia

    BB Sthlm är underbart tycker jag! Har fött båda mina barn där <3
    Har ingen uppfattning om BBSophia..vad är det som gör just den mottagningen så bra? Förutom att det är så fräscht? Nygiken!

  10. Linda

    Titta på dokumentären på SVT om BB Sofia så får man en lite annan bild och anledningen till varför den läggs ner… Och tyvärr varför den aldrig borde fått ha öppnat

    1. Josefin

      Jag såg dokumentären om BB Sophia på TV4 och vart mest arg över hur fruktansvärt vinklad den var. Har inte fött några barn eller har någon större åsikt om det hela, men det var så himla tydligt att den var vinklad och inte objektiv.

  11. Lisa

    Jag födde på Södra BB och tyckte det var toppen! Lugnt och tryggt, vi hade så gott som hela tiden en barnmorska hos oss och blev väl omhändertagna. Snart är det dags för bebis nummer två men nu bor vi inte längre i Stockholm. Ska bli väldigt intressant att se om det är någon skillnad och i så fall vad.

  12. Karoline

    Personligen skulle jag aldrig föda barn på en klinik som saknar akutvård vilket är kravet för att ha en förlossningsavdelning, men pga av platsbristen i Stockholm fick ju BB Sophia öppna ändå, tack vare Filippa Reinfeldt som var landstingsråd, jag tycker det är bra att det stänger!

    1. Cassandra

      Läs på först! BB sophia har ett eget narkosteam, opearationsteam med mera. Alltså har de tillgång till att våra både ban och moder om något skulle hända.

      1. Karoline

        Är påläst och det är inte detsamma som akutvård dvs en akutavdelning med intensivvård och de specialister som finns, står i lagen, men eftersom det var/är plats brist så såg Filippa mellan fingrarna eftersom hon själv satt i styrelsen och skulle tjäna lite pengar.
        Säg det till de föräldrar/barn som har dött i BB Sophias omsorg!

    2. Annika

      Säger som Cassandra; Läs på!!
      De HAR visst akutvård! Detde saknar är möjligheten att kunna långtidsvårda modern vid större komplikationer. Sådan vård finns endast på större sjukhus såsom KS och SöS dvs finns tex inte heller på MÅNGA andra förlossningar i mindre städer. I dessa få fall förflyttas patienten till KS, en körsträcka på typ 5 min m blåljus.

      Jag födde min dotter på BB Sophia i somras och skulle utan tvekan föda där igen men så verkar ju tyvärr nu inte kunna bli fallet:((

    3. Mary

      Hur skulle du föda på en mindre ort då? Där har du ännu längre till nästa sjukhus. De har dessutom akutvård på BB Sophia och ligger granne med KS!

  13. Jannika Navjord

    Jag skulle gärna vilja föda där men det verkar svårt att få plats och så klart ännu svårare nu 🙁 Ska föda i början på maj så man vet ju aldrig. Annars så blir det södersjukhuset för mej. De andra har jag fött på KS solna har ingen direkt åsikt om det. Jag har liksom skött mej själv men de har alltid respekterat mina val ang PKU K vitamin och att jag ville behålla moderkakan mm

  14. Sussi

    Så himla tråkigt! Jag födde på SöS men vi blev förflyttade till BB Sophias Neonatalavd och det var 100 ggr bättre än på SöS. Antar att deras neoavdelning också lägger ner?