Jessica Lagergrens

Tårtfyllningar – recept

Philips dop blev superlyckat! Det var en väldigt fin ceremoni i kyrkan och Alice satt i mitt knä en stund och dansade under psalmerna. Så gulligt! Nu kommer de efterfrågade recepten på mina fyllningar som jag använder i de flesta tårtor jag gör. Nästa gång jag ska göra en tårta är jag dock sugen på att göra något helt annat. Jag köper alltid färdiga bottnar, jag tycker att det fungerar finfint. Tårtan igår gjorde hur som helt succé och det var värt allt slit. Jag spacklade tårtan med en marängsmörkräm, men den kommer jag aldrig att göra om. Jag förstår inte grejen med den. Det var superkomplicerat att göra den och i receptet står det ”den skär sig nästan alltid”. Inte så härligt om du frågar mig. Jag älskar fyllningen i drömrulltårta och brukar vanligtvis göra det receptet x 10 när jag ska spackla/spritsa en tårta med smörkräm. Receptet hittar ni nedan. För att få fast kokosen på tårtan tar man bara kokos i handen och pressar mot kanterna. Det blir kokos i halva köket men det är det värt. Älskar snöbollslooken på den här tårtan!
IMG_7453

Hallon/grädde: 
(för 2 lager)
2,5 dl grädde
1-2 paket frysta hallon

Så gör du: Tina hallon i god tid innan det är dags att montera tårtan, vispa grädden och blanda ihop. Superenkel fyllning. Man kan såklart själv bestämma mängden.

Glasskräm: 
(för 2 lager)
4 dl mjölk (3%)
10 msk marsanpulver
2 krm vaniljpulver
5 dl grädde

Så gör du: Vispa ihop (elvisp är en fördel) mjölk, marsanpulver och vaniljpulver. Ta lite marsanpulver i taget, annars blir det lätt klumpar. Låt tjockna i ca 15 minuter. Vispa grädden lätt och blanda ihop. Addera lite grädde i taget för att undvika klumpar.

Chokladmousse: 
(för 2 lager)
2 paket chokladmoussepulver
5 dl röd mjölk

Så gör du: Man kan såklart göra egen chokladmousse, men är du liksom jag mer intresserad av dekorationer så är det här en perfekt mousse att använda som fyllning. Vispa ihop pulvret med mjölken och låt det stå i kylskåp tills moussen sätter sig. Det är olika tid för olika märken. Se förpackningen för info.

Smörkräm (jag har hittat receptet här, det är Birgitta från Hela Sverige bakar som har gjort det) Jag tar som sagt det här receptet x 5 eller x 10 beroende på hur hög min tårta är.
100 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Så gör du: Vispa smör och florsocker poröst. Tillsätt vaniljsocker och rör ner äggula. Ett tips är att fylla en spritspåse med smörkräm och låta den ligga en liten stund i kylen innan du ska spritsa. För hård? Låt ligga framme en stund. För lös? Lägg i frys/kyl.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Fanny

    Hej fina Jessica! Hur många bottnar har du och hur varvar du med fyllningarna! Tack för en jätte bra blogg ❤️

  2. Åsa

    Marängsmörkräm är inte alls komplicerat! Mkt enklare än vanlig smörkräm. En matängsmörkräm som skär sig går ALLTID att rädda. Det är bara att antingen värma en liten del och vispa vispa vispa eller kyla allt och vispa vispa vispa (beroende på vad som är felet, för varm eller kall) den smakar mkt bättre än vanlig smörkräm och är underbar att smaksätta med olika goda smaker. Aldrig misslyckats! Ge den ett nytt försök.

    När det gäller din hallonfyllning så rekommenderar jag den inte! Du kan ge alla dina fikagäster kräksjukan! Frysta hallon ska alltid kokas innan användning (såvida du inte ha egenodlade hemma på tomten som du tinat) då de kan innehålla magsjukebakterier.

    De andra fyllningarna lät goda, men det är alltid smaskigare att göra egna fyllningar (men såklart mer praktiskt tidsmässigt att köra färdigt/halvfärdigt när man har små barn)

    Fin tårta iaf 🙂

  3. Fanny

    Ett tips på en god chokladfyllning och som man även kan spackla med är grädde, mörk marabou choklad o smör o lite vaniljsocker, smält chokladen o grädden o låt puttra lite sen i med en klick smör o bort från plattan o vaniljsocker sen s
    Låt stelna o kylen en timme. Asgod när man vill ha en rätt fyllig god lite mörkare kräm:)

  4. Lova

    Superfin tårta! Röd mjölk, är det 3% eller? Här är röd mjölk lättmjölk, tänkte att man kanske inte brukar snåla på fettet vid bakning

  5. Jungfrumamma

    Den var jättefin! Stilren och enkel, gillar skarpt! Det är riktigt kul att göra tårtor verkligen, måste komma fler tillfällen bata så man har anledning att göra 😀

  6. Josefina

    Jag tycker det där med vad man ska spackla tårtan med beror lite på när och var man ska äta den, jag har använt marängsmörkräm till tårtor när de ska fraktas någonstans och kanske stå ute i rummet lite (när det inte finns kylskåp i någon lokal etc), just för att marängsmörkräm håller formen och smaken mycket bättre än tex grädde som ju kan både smälta och härskna efter ett tag… men jag håller med, väääldigt omständligt att göra! Därför gör jag nästan alltid dubbel sats och fryser in så jag slipper göra det igen på ett tag 😛