Jessica Lagergrens

När det skiter sig totalt

Snaaaark! Jag stod och skulle göra tårtan till morgondagens dop. Jag började i god tid och gjorde fyllningarna först. När jag hade gjort dom gick jag över till marängsmörkrämen. Jag har ju bara läst vilka ingredienser som behövs, inte hur man gör. Bara det är ju failbritt – deluxe. Det var iaf en för mig avancerad process där man skulle ta fram 8 äggvitor, värma dom + socker till 65 grader över ett vattenbad samtidigt som man vispade för hand hela tiden. För det första så kom det i äggula i äggvitan – på det åttonde ägget. Då vill man ju bara grina. Jag vet ju hur viktigt det är att det inte kommer äggula i vitan när man gör någon form av maräng men eftersom att jag inte hade 8 ägg till så pillade jag ut äggulan och körde på. Jag ropade och frågade Ibbe om en glasskål är ”ugnssäker” och han sa ja. Han har typ aldrig fel så ja litade på honom. När jag står där och vispar för fulla muggar och geggan når 48 grader spricker hela skålen! Men bara med en spricka igenom hela så jag tänkte, kör i vind, och fortsatte vispa. När det tillslut nådde 65 grader skulle jag lyfta bort skålen…Ja då föll den i två delar och äggsmeten rann ner i kastrullen med vatten. Så.jävla.jobbigt. Det var bara till att packa ner Elsa i vagnen och gå ner till affären och köpa nya ägg. Jag får väl trösta mig med att det förmodligen ändå hade skitit sig med tanke på äggulan.
IMG_7407Det snöar helt otroligt mycket här! Så himla himla fint! Mamma och Alice följde med också och hon satt i pulkan och tjöt av lycka av de stora flingorna. Alice alltså, inte mamma. Nu ska jag ge marängsmörkrämen ett nytt försök. Wish me luck!
IMG_7411
IMG_7419Åkpåsen är rosa! Sååå mycket snö!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Nej, blir sympatiledsen med! Jag har inte gjort marängsmörkräm nån gång men ikväll stod jag och gjorde fransk maräng med vattenbad och hela baletten till en pavlovatårta. Kan säga att jag vispade för hand i 2 minuter och sen sket jag i det och körde med elvisp, gick hur bra som helst! Lycka till med bakandet 🙂

    1. Maria

      Och jag är dessutom sämst på att knäcka ägg utan att få med skal så jag knäcker ett i taget i ett glas innan jag häller över äggvitan i bunken 😉

  2. Patricia

    Ååh, stackare! Det är så störigt när det skiter sig med bak..ofta blir det ju då som för dig; ingredienserna tar slut! Hoppas det blev bra till slut!

  3. Bella

    Ett tips till nästa gång du ska göra massa maräng: man kan köpa äggvita på ”dunk” i många större mataffärer Låter sjukt konstigt, men är ju väldigt smitigt

  4. Anna

    Just det, en grej till, knäck äggen ett och ett i två skålar (en för vita, en för gula), häll över vitan i stora skålen innan du knäcker nästa..