Jessica Lagergrens

Ingen superperson

Jag har hållt på och fixat, bakat, pysslat och nästan vänt ut och in på mig själv inför dopet. Jag tycker såklart att det har varit kul men när man har stått med kaksmet upp till öronen hela veckan samtidigt som man har försökt vagga/mata/trösta/lekamed en bebis blir man rätt trött. När man sen dessutom får skäll av en närstående person för att man inte kan hjälpa denne idag – då brister det. Och det brast rejält. Jag grät precis sönder mig själv. Allt har liksom klaffat hela veckan och idag är enda dagen då jag och Ibbe kan fixa och trixa tillsammans och jag har sett fram emot just den här dagen. Att då få skäll för att man inte ställer upp funkar inte för mig. Jag är ingen superperson och jag tål inte hur mycket som helst.

Nu har jag gråtit färdigt, gett mig själv en örfil och jag har bestämt mig för att sänka ambitionerna för dagen. Jag ska inte baka 75 cupcakes. Jag tänker hör och häpna köpa färdiga muffins och spritsa dom. Jag vet inte hur jag tänkte riktigt. Jag är ingen superperson och min ugn är definitivt ingen superugn. Så grattis ugnen – både du och jag kan pusta ut idag.
IMG_4920

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Frida

    Hög igenkänningsfaktor på den! Stressade som en tok inför dotterns dop. Hann inte det jag ville i tid så själva dopdagen blev också helt galet stressig. Har tyvärr inga mysiga minnen av den dagen och blev sjuk av stress efteråt 🙁 Grymt bra att du drar i handbromsen själv. Köpta muffins blir hur bra som helst 🙂 Hoppas ni får en superfin dopdag!

  2. Mia

    Varit i din sits. Med nästa unge kommer vi endast bjuda familj o nära vänner på dopet o göra minsta möjliga själv.
    Kom ihåg att du gjorde apa-mkt på Alice dop, tyvärr kan du ju inte få lika mkt hjälp av syrran då hon har bäbi..så att få mkt hjälp är a och o!!
    Släpp nu o försök att njuta! Kram

  3. Therese

    Vad taskigt att få utskällning av den där människan, men de finns säkert en anledning att h*n skällde på dig. Hoppas h*n ringer upp om nån dag och ber om ursäkt. Annars är de bara att stänga dörren och umgås med andra!
    Njut av dagen idag och dopet i helgen!

  4. Emmie

    Heja din Jessica, du är grym oavsett! Tänk nu på allt du faktiskt HAR fixat, helt själv!! Otroligt ju!
    Sen så har jag ett tips; testa att ringa till Coop i Å-Berga. Via jobbet gjorde vi en sista minuten beställning på chokladmuffins hos dem (hembakta i butiken såklart) De var himmelskt goda och vi fick dem till ett fantastiskt pris! Kanske kan ni ha samma tur? Kram på dig och ha en underbar dopdag med er fina lilla tjej!

  5. Alexandra

    Vilket skitbra tips det blev med muffinsen! Klart som tusan du inte ska baka dom och det blir ju bra ändå. Du har ju bakat egna kakorHur lyx är inte det är iaf EN kaka är egenbskad? Inget som någon förväntar sig heller. Mys på idag under tiden ni grejar tillsammans ! Kram

  6. E

    Jessica! Jag looovar att jag vet precis hur det känns! Ensamstående med 5månaders bebis, gör ALLT själv med både bebis och hem. När jag för en.gångs.skull ber om hjälp av en närstående (som råkade vara väldigt trött just då) så fick jag vääärldens utskällning om att jag inte kan ta hänsyn till andra människor osv. SOM jag grät, i flera timmar! Kram till dig <3

    1. Elin

      Fy fan! Bor du i Stockholm så hjälper jag dig gärna nån gång. Har två små men bor i en parrelation så vi kan dela. Kram på dig! Vilket jobb du gör!

  7. Tania

    Åh jag känner igen mig i det du skriver SÅ mycket! Innan bebis så var jag en ”superperson”. Satt aldrig still och grejade mest hela tiden. Försökte köra på samma stil sen vår bebis föddes (hallå dopzilla!! Hej hej!) men jag (snarare min sambo) insåg att det höll inte att jag ska göra hundra grejer samtidigt som jag är 100% med en 10 månaders som är överallt just nu. Man får sänka ambitionsnivån, det är ok att allt inte är hembakat eller att man inte har de där sista vimplarna som ska sitta på muffinsen. Men de tar emot! Tro mig jag vet. Alla kommer ändå tycka fikat är suuupergott och dopet fint och trevligt