Jessica Lagergrens

Tusen projekt på en gång

Det blev mest förberedelser för att odla igår och idag har jag byggt ihop pallkragarna och sått lite frön. Det blir salladslök i den ena och morötter i den andra. Jag hade köpt frön till superfina vita vallmoblommor, men läste på nu att de är giftiga. Känns lite risky när man snart har en ettåring som kanske går i sommar. Eller det räcker ju att hon som nu ålar/kryper fram. Vi får se. Kanske sätter dom i en kruka på ett säkert avstånd.

Igår kom Acko förbi och vi blev klara med matbordet. Dock blev det inte riktigt den nyansen jag hade hoppats på när vi oljade in plankorna. Jag tycker att det var allra finast när det var obehandlat men vet att det måste behandlas med något. Imorgon ska Acko komma förbi med en bets eller lasyr som han har som är lite åt det gråare hållet så får vi testa. Det kanske inte ens fäster. Men jag tänker att om jag nu har lagt ner så många timmar som jag har gjort på bordet så vill jag att det ska kännas perfekt. Om några timmar får vi bära in det och känna hur det känns på plats.

Här är bordet! Som jag har slipat. I timmar och timmar. Men snyggt blir det! ¨

Acko säger att det grånar med tiden, men jag vill inte vänta på att tiden ska gå, haha.

Nästa projekt är att sätta potatis. Ni var flera som tipsade om att sätta i hinkar, men jag tror att jag ska testa att gräva ut ett litet potatisland.

I pallkragarna är det morötter och salladslök.

Sen köpte jag krukkryddor på mataffären och grävde ner. Nu ser de lite ledsna ut men jag hoppas de tar sig!

I zinkbaljan är det kryddor som överlevt vintern ute. Tuff timjan!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Isa

    Ett tanke från en som inte är så duktig på att odla? men när jag sådde morötter och bara hade en pallkrage (på höjden allså) som du har så blir det inga morötter… eller jo det blir blast och en liten fjutt till morot som inte fått plats att växa. Tror tyvärr d kan bli lika för dig ?

    1. jessicalagergren

      Tror du har helt rätt. Borde satsa på sallad eller något annat som växer uppåt, hehe! Kram J

      1. Maria

        Sallad, lökar, paprika, gurka etc allt som växer uppåt eller inte blir så långa funkar fint i pallkrage. Man ska dock förså/driva det mest inomhus innan från mars cirka och sedan sätta ut i mitten på maj/när temperaturen inte går under 10 grader ungefär 🙂 Ett tips är att dela upp pallkragarna i 2 eller 4 delar med sån kantlist men sätter som separerar delarna ända ner till botten så att de inte kan sprida sig till varandra.

  2. Caroline

    Vilket häftigt bord! Kommer ju alltid kännas speciellt när du byggt det själv. Jag hade nog hört med en färgaffärn om hur du ska få det grått, när du nu oljat in det. Så du får till det precis som du vill ha det utan en missöden❤️ Det är bara att ringa till en färghandel, så har du svar på nolltid.
    Gullig bild på tvättstugan när Monkey nyfiket tittar bakom dörr. ?

  3. Maria

    Tips är att inte sätta flera kryddor ihop, de kan ”para sig” och bli jättekonstiga variationer som ibland kan vara dumt att äta. Riktigt snyggt bastant bord 😀

  4. Moa

    Kan du inte göra ett inlägg om hur du gjorde med dina dahlior? Om du inte redan har gjort det och jag har missat det ?

  5. Petra

    Såå mysigt med alla växter och planteringar. Och vad fint bordet blev ? Det är tyvärr lite tidigt att plantera basilika ute,tro mig jag har också testat och varit lite väl ivrig haha men tur då att man bara kan köpa en ny ☺️